Edsbyn vände och vann mot VSK: ”Bra match”

,

Underläge 1—3 i halvtid. Men Edsbyn kom ut som ett helt annat lag i andra halvlek och vann hemma mot VSK med 6—3.
— Totalt sett en bra match, säger Edsbynmålvakten Anders Svensson till Bandyfeber.

Ja, Edsbyn hade en hel del att fundera på efter första 45 när svenska mästaren låg under med två bollar i halvtid i fredagens fajt.

— Vi spelade okej men bjöd VSK på två mål och det var vi inte nöjda med, säger Edsbynmålvakten Anders Svensson.

Mer än okej av ”Byn” i andra akten.
Först ordnade Oscar Wikblad 2—3 innan Jonas Edling satte kvitteringen till 3—3 i 58:e minuten.

När gästernas Jesper Hermansson drog på sig en tia passade sedan Jonas Söder på att pricka in 4—3 vilket blev ett matchavgörande mål.

— Vi var mera rejäla i allt, säger Svensson om uppryckningen i andra halvlek.

Jonas Edling fick på en fin träff på hörna till 5—3 i 83:e minuten och därifrån släppte laget aldrig taget.
Mattias Hammarström fastställde slutresultatet 6—3 på tilläggstid efter en fin servering av Tuomas Määttä.

Som vanligt var Anders Svensson en bidragande faktor till segern med en stabil insats mellan stolparna.

— Den var helt okej, säger målvaktsveteranen om sin egen prestation.

I och med de två poängen parkerar Edsbyn som fyra i tabellen, samma poängskörd som Hammarby men med bättre målskillnad.

— Klart vi gärna hade sett oss själva högre upp men det finns tid att ändra på det, säger Anders Svensson.