Effektivt hörnskytte gav IFK Motala första segern: ”Blir en härlig hemresa”

,
IFK Motala, Broberg

IFK Motala har bärgat första tvåpoängaren denna säsong. I bortamötet med Broberg blev det vinst med 4—3 (4—1) — där alla IFK-målen kom via hörnor.
— Idag kan man inte klaga på hörnskyttet i alla fall säger IFK-försvararen Olle Nordlund till Bandyfeber, som blev tvåmålsskytt.

På fredagen kom alltså första segern denna säsong i elitserien för IFK Motala.
Och det kom borta mot Broberg på fredagen i Helsingehus arena.

— Den här segern var riktigt skön så nu blir det en härlig hemresa, säger IFK-försvararen Olle Nordlund.

Som svarade för två mål i matchen.
Första målet, som innebar 2—1, på en fin hörnträff och 3—1 på en hörnretur.

— Alltid lika roligt att få göra mål, men några bra träffar tycker jag inte det var, säger 28-åringen, som för dagen agerade back men som även har spelat på andra positioner tidigare.

Och just fasta situationer blev synnerligen lyckosamt för gästerna i första halvlek.
I halvtid stod det 4—1 till IFK Motala där de fyra målen, som sagt, kom på hörnor.
Effektivt värre då laget hade totalt sex hörnor första 45…

— Idag kan man inte klaga på hörnskyttet i alla fall. Tungt att få emot sig, men det skapar en sån energi för laget när man får in dem. Så det får vi fortsätta jobba med, säger Nordlund.

Annars en första akt där hörnmålen stärkte IFK Motala som naturligtvis gav energi. Broberg fick finna sig i att spela andrafiolen.

— Första halvlek var vi många som var delaktiga och ville ha bollen. Vi tog oss runt på deras kanter och skaffade oss lite hörnor som vi fick bra utdelning på.

Ett lite mer passivt IFK i andra där laget inledde med två man på utvisningsbänken.

— Vi kom inte riktigt in i det. Men vi försvarade oss bra, men hade det lite svårt att få till det i offensiven.

Broberg skulle komma att få ett spelmässigt övertag och med tjugo fem minuter kvar stod det 3—4.
Högst ovisst, med andra ord.

— Alltid nervöst när det jämnar ut sig mot slutet men vi hanterade det bra, säger Olle Nordlund.

Men ett uppoffrande IFK kämpade för varje millimeter på isen.
Det räckte för att hålla undan hemmalaget från mål och två efterlängtade pinnar var till slut i hamn.

Hur mycket betyder den här segern inför fortsättningen?

— Det ger ju mycket energi med vinst men vi får fira ikväll (läs: fredag) och börja ladda om för onsdagen (hemmapremiär mot Hammarby).

Mattias Bladh

Broberg—Motala 3—4 (1—4)

Målen: 0–1 (21) Fredrik Lönn, hörna, 0–2 (25) Olle Nordlund, hörna, 1–2 (27) Adam Wijk, 1–3 (31) Olle Nordlund, hörna, 1–4 (44) Daniel Lehnbom, hörna, 2–4 (57) Jesper Öhrlund, hörna, 3–4 (65) Linus Forslund.
Hörnor: 11–10
Utv, Broberg: 2×10. Motala: 2×10, 1×5.
Domare: Anders Berg.