Elitseriesäsongen förlängs — SM-finalerna flyttas fram en vecka

IFK Bollnäs, IFK Vänersborg, IFK Vänersborg bandy, Kimmo Kyllönen, bandy elitserien, elitserien bandy

Utifrån en väldigt speciell säsong för både herrarna och damerna i elitserien med uppskjutna matcher kommer spelschemat luftas en aning. Det meddelar Svenska bandyförbundet på tisdagen.
— Därför har vi tagit beslutet att i första hand förlänga säsongen i en vecka, säger Jesper Kärrbrink, vice ordförande i Svenska Bandyförbundet i ett pressmeddelande.

Beslutet är inte oväntat och kommer efter påtryckningar från flertalet elitserielag. Pandemin har gjort att många matcher i elitserien har blivit uppskjutna vilket har skapat en ansträngd situation hos klubbarna.

— Att vara flexibel är ett måste i dessa speciella och utmanande tider. Därför har vi tagit beslutet att i första hand förlänga säsongen i en vecka, säger Jesper Kärrbrink, vice ordförande i Svenska Bandyförbundet till svenskbandy.se.

Per Selin, ligachef för Elitserien dam och herr, om beslutet:

— Bandyförbundets Covid-grupp har löpande kontakt med våra föreningar gällande sjukdomsfall och smittorisk. Seriestarten blev senarelagd och flera matcher har skjutits upp under vintern. Det är därför nödvändigt att förlänga säsongen och därmed skapa ett luftigare spelschema för både damer och herrar. Vi hoppas att detta initiativ räcker, men vi följer tillsammans med förbundet utvecklingen noga och har beredskap för ytterligare förseningar.

Sannolikt uteblir publiken även resterande delen av elitseriesäsongen. Något som kommer göra det lättare att flytta matcher till ett annat datum, enligt Per Selin.

— Vi måste tyvärr anta att publiken uteblir resten av säsongen. Det gör dock matchflyttar enklare att genomföra, en fråga som normalt sätt är väldigt komplex, säger han.

Ny finaldag är i nuläget lördagen den 27 mars.