”EP” hjälte för Bollnäs i förlängning: ”Fin träff”

,
Erik Pettersson bandy, Bollnäs bandy, Bollnäs Edsbyn, elitserien bandy, elitserien bandy slutspel

Tre mål och två assist. Bollnäs superstjärna Erik Pettersson klev fram rejält i första kvartsfinalmötet mot Edsbyn – och avgjorde drabbningen i förlängning.
– Det var en fin träff, säger Erik Pettersson till Bandyfeber efter 8–7-rysaren.

Vilket drama. Något annat går inte att säga efter att Bollnäs avgjorde i förlängningen i första kvartsfinalmötet mot Edsbyn.

Närmare bestämt genom en av bandyvärldens största stjärnor Erik ”EP” Pettersson.

Efter fem minuter och 40 sekunder i förlängningen klev ”EP” fram och dundrade in 8–7 för Bollnäs ur en snäv vänstervinkel.
Stenhårt, precist och Henrik Karlström i Edsbymålet var chanslös.

– Ja, det var en fin träff, säger Erik Pettersson.

– Tänkte att jag provar lyckan och i värsta fall får med mig en hörna eller situationer framför målet. Men det blev ju en kalasträff.

Minst sagt.

Fem poäng av ”EP”

Förutom målet i förlängning hade Erik Pettersson en produktiv kväll. Gjorde ursnyggt både 1–0 och 2–0 i första halvlek. Lägg därtill två assist totalt i mötet.

– Jag kände mig ganska trött hela matchen men lyckades vara ganska effektiv och smart i mitt sätt att spela, så det var otroligt skönt, säger ”EP”.

Men att det skulle krävas en bit bandygodis i en kommande förlängning var osannolikt efter knappa halvtimmen.

Eller vad sägs om 5–0 efter 29 minuter? Så långt var Bollnäs ruskigt effektivt och såg ut att avgöra bataljen innan halvtid.

Men Edsbyn kom tillbaka. Rejält.

– Det kändes definitivt onödigt att vi inte kunde spela av matchen på ett bättre sätt. Men samtidigt fokus på att vinna matchen, säger Pettersson.

Stark vändning av Edsbyn

Stod 5–2 i halvtid och även om Denis Sadakov utökade till 6–2 gav Edsbyn inte upp på något sätt.

I den 85:e minuten var ställningen 6–6 innan Bollnäs gjorde förlösande 7–6 via Rasmus Skarps.

Avgjort? Nej, gästerna pangade in en hörna i den 89:e minuten och tvingade alltså fram en förlängning.

Denna gång blev Bollnäs nummer 95 skillnaden mellan lagen.

Redan på torsdagen spelas rond två av kvartsfinalen. Då har Edsbyn hemmafavören.

– Njuta utav segern ikväll och sedan börja ladda upp inför en tuff bortafajt på torsdag. Kommer att krävas en prestation som är bättre än dagens för att vinna, säger Erik Pettersson.

Bollnäs egen superstjärna.

Mattias Bladh

Bollnäs–Edsbyn 8–7 (5–2) efter förlängning • Kvartsfinal 1:5

Målen: 1–0 (16) Erik Pettersson (Linus Westh), 2–0 (22) Erik Pettersson (Anton Dahlberg), 3–0 (25) Rasmus Skarps, 4–0 (28) Oskar Westh, 5–0 (29) Kasper Sandgren (Erik Pettersson), 5-1 (31) Teemu Määttä, 5–2 (45) Oscar Wikblad, 6–2 (49) Denis Sadakov (Erik Pettersson), 6–3 (50) Oscar Wikblad, 4–6 (76) Vadim Arkhipkin, 5–6 (83) Oscar Wikblad, hörna, 6–6 (85) Oscar Wikblad, 6–7 (87) Rasmus Skarps, 7–7 (89) Albin Bysell, hörna, 8–7 (96) Erik Pettersson (Jens Wiik).
Hörnor: 11–9.
Utv, Bollnäs: 2×10. Edsbyn: 3×10.
Domare: Jonas Kandell.
Publik: 2 867.