Fjärde raka förlusten — Broberg föll i hälsingederbyt: ”Inte godkänt”

,

Broberg förlorade hälsingederbyt borta mot Bollnäs. Mötet slutade 2—5 (1—2) och är Söderhamnslagets femte förlust i seriespelet.
— Det är klart att det inte är godkänt, säger lagkaptenen Magnus Fryklund till Bandyfeber.

Broberg inkasserade samtidigt den totalt femte förlusten på sex spelade matcher.
Och att kamma noll poäng i den senaste, i onsdagens derby mot Bollnäs, sved förstås lite extra.

— Helt okej insats. Men det ger ju tyvärr inga poäng, säger Brobergkaptenen Magnus Fryklund.

Efter första halvlek låg Broberg under med 1—2 efter ett sent mål av Patrik Nilsson.
Broberg kunde ändå sätta kvitteringen till 2—2 genom Jonas Engström i den 64:e minuten.
Men därefter skulle det komma gå utför…

— 70 minuter är väl okej. Sen sätter de tre hörnmål och matchen är avgjord.

Faktum är att sedan hemmalaget kvitterat gjorde Bollnäs tre raka mål på mindre än tio minuter.
Något Broberg aldrig hämtade sig ifrån.
Notervärt är att mötet avslutades med två grova matchstraff på Oskar Olsson samt Ilari Moisala.

Förlusten innebär att Broberg har inlett säsongen svajigt. Just nu ligger Söderhamnsgänget på tionde plats i tabellen.
Magnus Fryklund menar att laget inte har uppnått de egna förväntningarna så här långt.

— Ja, vi har tagit två poäng på sex matcher, så det är klart att det inte är godkänt. Men vi krigar på, säger han.

Mattias Bladh

Bollnäs—Broberg 5—2 (2—1)

Målen: 1–0 (5) Patrik Nilsson, hörna, 1–1 (18) Jonas Engström, hörna, 2–1 (45) Patrik Nilsson, 2–2 (64) Jonas Engström, 3–2 (66) Patrik Nilsson, 4–2 (70) Jesper Larsson, hörna, 5–2 (72) Andreas Westh.
Utv, Bollnäs: 1×10 + grovt matchstraff.
Broberg: 2×10 + grovt matchstraff.