Helavuori stannar i Bollnäs: ”Mycket magkänslan som avgjorde”

,
Samuli Helavuori stannar i Bollnäs, Samuli Helavuori Bollnäs bandy

Det har knappast saknats anbud från andra klubbar. Men på fredagen stod det klart att Samuli Helavuori stannar i Bollnäs och kommer därmed göra sin tionde säsong i hälsingelaget i vinter.
— Jag har ju varit här länge och då började jag tänka lite större och då var det det här som kändes helt rätt på något sätt, säger Helavuori till klubbens hemsida.

Det tillkommer allt fler spelare som väljer att skriva nytt kontrakt med Bollnäs, trots det osäkra ekonomiska läget i föreningen.

Näste spelare att satsa vidare i Bollnäs är trotjänaren Samuli Helavuori.
Finländaren kommer spela minst en säsong till hos de orangeblåa.

— Det har varit otroligt mycket tankar och funderingar fram och tillbaka, men någonstans har magkänslan och de bra diskussionerna gjort att det blev så här till slut och det känns jättebra allting att ha det klart nu, säger han till klubbens hemsida.

Men det var inte ett helt lätt beslut.

— Vi är ju inne i maj nu och det har ju inte gjort saken lättare. Då blir det så att man måste börja fundera på olika scenarion, hur det skulle kunna bli. Men till slut var det ändå mycket magkänslan som avgjorde, och givetvis den bra dialogen som vi har haft.

Jocke Olsson från Bollnäs Elitgrupp är belåten över att Helavuori blir klubben trogen.

— Vi är väldigt nöjda att Samuli, trots hård uppvaktning från flera klubbar, väljer att fortsätta i Bollnäs! Han har sina bästa år framför sig och vi fortsätter att bygga för framtiden, säger han.

Mattias Bladh