IFK lånar in trotjänaren — och rysk mittfältare: ”Jättetacksamma mot Finspång”

,
Olle Nordlund, Alexander Koliagin, IFK Motala bandy

Rutinerade försvararen Olle Nordlund, 30, är tillbaka i IFK Motala. Klubben har kommit överens med Finspångs AIK om en utlåning där även mittfältaren Alexander Koliagin ansluter. Detta för att bredda en tunn elitserietrupp.
— Vi är jättetacksamma mot Finspång över att vi har kunnat lösa det här så fort, säger IFK:s klubbchef Pär Beckne till klubbens hemsida.

Olle Nordlund bestämde sig efter förra säsongen att lägga ned elitsatsningen på grund av motivationsbrist.
Inför den innevarande säsongen skrev han på för division 1-klubben Finspångs AIK men på grund av pandemin har säsongen inte kommit igång.

Då IFK Motala har en tunn trupp och det osäkra läget med Covid-19 så har IFK nått en överenskommelse med FAIK om att låna Olle Nordlund samt ryske mittfältaren Alexander Koliagin.
Avtalet gäller fram tills seriespelet drar igång i division 1 — om det nu sker.
Det kommer i så fall bli tidigast i början av januari.

Olle Nordlund, Alexander Koliagin, IFK Motala bandy

Foto: Emil Särnehed. IFK Motala lånar in Olle Nordlund och Alexander Koliagin från Finspångs AIK.

IFK:s klubbchef, Pär Beckne, kommenterar lösningen med FAIK så här:

— Det är ett väldigt tight spelschema då vi fram till nyår ska spela nio-tio matcher. Vi har några skador och nu också en avstängning. Därför måste vi bredda truppen för att klara av det, säger han till klubbens hemsida.

— Våra juniorer får inte träna så de är inte tillgängliga. Vi sitter i en rävsax på så vis. Vi är jättetacksamma mot Finspång över att vi har kunnat lösa det här så fort. Men vi Östgötaklubbar har ett jättebra samarbete.

IFK meddelar att Olle Nordlund är spelklar till matchen på lördag mot Västerås. Dock ej Alexander Koliagin som väntas bli spelklar till matchen därefter.

Mattias Bladh