Intresset för betting på bandy växer

När pandemin sakta men säkert har börjat släppa sitt grepp om det svenska samhället och vi äntligen har fått uppleva en ordentlig finalhelg med publik så är det inte svårt att se optimistiskt på bandyns framtid. Samtidigt så går Sverige igenom en spelboom, och fler och fler svenskar spelar på sport online.

Vad kan detta betyda för bandyn under ett längre perspektiv? Det är en fråga som är väldigt svår att svara på. I den här skribentens mening kan betting på bandy i längden vara någonting positivt för sporten som helhet även om det finns vissa faror som alla bandyintresserade, och framför allt förbundet måste hålla ett öga på.

Fler och fler spelbolag erbjuder idag spel på bandy

Där det till en början enbart var Svenska Spel som erbjöd möjligheten till att spela på bandy så ser det lite annorlunda ut idag.  Idag så finns det en rad spelbolag som arbetar under licens från Spelinspektionen. Man kan använda bet365 bonuskod 2022 vid betting på bandy. Detta har gjort att bettingmöjligheterna och tillgängligheten har blivit större, någonting som i sin tur kan hjälpa bandyns tillväxt, och det allmänna intresset.

Om någon som i vanliga fall inte hade vetat att en bandymatch spelades ser en möjlighet till ett spel på dess spelbolag så är det inte omöjligt att han eller hon också väljer att titta på matchen. För att sedan få upp ett bredare bandyintresse. Däremot så är betting en svår fråga för många, och det finns tragiskt nog många som lider av ett spelberoende. Om du känner att du själv eller någon i din närhet har problem med spel kan man alltid besöka stödlinjen.se.

Mer betting öppnar upp för matchfixning

Bandyn och dess föreningar har under en lång tid, som du med största sannolikhet redan är medveten om, kämpat med ekonomin. Många föreningar har det knapert och svårt att få räkenskaperna att gå ihop. Detta leder också till att löner inte alltid räcker för att försörja en spelare fullt ut.  Något som tyvärr även öppnar upp för matchfixning, som länge har varit ett problem inom fotbollens lägre divisioner.

Matchfixning handlar inte alltid om att förlora en match utan kan handla om insläppta mål eller antal hörnor där det finns goda möjligheter för en enskild spelare att påverka. Att sporten förorenas av detta är det absolut sista som behövs för bandyn i dess nuvarande situation, och är någonting som vi som bandyälskare behöver arbeta aktivt med att motverka.

* Detta är en annons från vår partner och inte skriven av Bandyfebers redaktion.
Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Bandyfeber-redaktionens åsikter.