De blev invalda i Hall of Fame

Christer Kjellqvist, Hall of Fame, svensk bandy hall of fame, Lena Craméus, Joe Lönngren, Yngve Palmqvist

Lena Craméus, Joe Lönngren, Christer Kjellqvist samt Yngve Palmqvist. Så heter bandylegendarerna som tar plats i Hall of Fame.

Årets selektion, den tionde i ordningen, offentliggjordes på fredagen. Äldst i den invalda kvartetten är den 91-årige hälsingesonen Yngve Palmqvist, svensk landslagsmålvakt på 1950- och 60-talet.

KakserviceANNONS

En av dambandyns pionjärer, skyttedrottningen Lena Craméus med IF Boltic som moderklubb, öste in mål på isen under 1980- och 90-talet.
Nu tar hon plats bland alla legendariska spelare i Hall of Fame.

— Jag trodde ärligt talat att jag inte fanns på listan över kandidater. Men jag måste säga att det är jätteroligt att mitt namn kommer att finnas med i den här exklusiva samlingen av spelare. Det är ett bevis på att man varit en toppspelare i bandy. Det känner jag stolthet över, säger Craméus till svenskbandy.se.

Edsbyikonen Joe Lönngren tar också plats i det fina sällskapet. Lönngren är tidernas yngste svenska mästare på herrsidan.

Hall of Fame bandy

Foto: Svenskbandy.se. Lena Craméus, Joe Lönngren, Yngve Palmqvist och Christer Kjellqvist tar plats i Hall of Fame.

Sist men inte minst; Villaikonen Christer Kjellqvist. Har bland annat tre VM-guld på meritlistan.

— Det är verkligen ett fint rum att vara med i och det är roligt att få vara en del av den samlingen av stora profiler. Det känns absolut hedersamt, säger Kjellqvist till svenskbandy.se.

Svensk bandys Hall of fame instiftades i mars 2012. Juryn består av Lars Östling, Stisse Åberg, Claes-G Bengtsson och Toni Andersson.