Jansson efter Villastjärnans orubbliga tro om nytt SM-guld: ”De är väl kanske mer samspelta”

,
Simon Jansson, Edsbyn, Villa, favoriter till SM-guldet

Villastjärnan Johan Löfstedt har utåt varit självsäker på att Lidköpingslaget är stora favoriter till SM-guldet även denna säsong.
Nu får han medhåll av Edsbystjärnan Simon Jansson.
— Jo, men så är det, säger 28-åringen till Bandyfeber.

Det var för ett tag sedan som Villastjärnan Johan Löfstedt uttalade sig i Bandypuls om att han är bekväm med att laget ska ha favoritskapet även i vinter.

 Ja. Jag tror inte att vi kommer vara sämre, snarare tvärtom. Nu kan vi vara lite mer avslappnade, både som individer och som lag, så vi ser oss själva som solklara favoriter.

Lag som bland annat Edsbyn, Västerås, Hammarby och Bollnäs i toppen har emellertid värvat toppspelare för att försöka nå ikapp Villa.

En av dem är Simon Jansson som värvades tillbaka till Edsbyn i år efter några framgångsrika säsonger i VSK vilket på papperet ser ut att stärka hälsingelaget rejält i vinter.
Klart är att Edsbyn målas upp som en rejäl utmanare till Villa i år.

Jansson tycker dock att Johan Löfstedts uttalanden inte är utan bäring.
Mittfältaren menar att Villa är klara favoriter även denna säsong.

— Jo, men så är det. De har ju i princip samma lag medan det har varit stor omsättning på övriga lag. Så de är väl kanske mer samspelta med ett grymt bra lag, säger Jansson.

Kan det ge lite tändvätska åt er?

— Nja, ärligt så tänker vi spelare inte så mycket på det. Vi vet att vi själva är bra och om andra säger att Villa, Bollnäs eller SAIK eller något annat lag är favoriter, så är det så.

Simon Jansson och Edsbyn kommer förstås ändå försöka sätta käppar i maskineriet hos Lidköpingslaget.
Köpingssonen har sedan han återvände till ”Byn” i mitten av maj trivts som fisken i vattnet.

— Roligt och spännande. Sen är det klart jobbigt att få sett de flesta träningarna och matcherna från sidan men säsongen är lång och jag tycker det är riktigt kul att träna varje dag och att vara i det här laget.

Anledningen till att Simon Jansson missat träningar och matcher är en olycklig kollision på träning i mitten av augusti med en stukad fot som följd.

Hur känner du av skadan just nu?

— Ja, det är svårt att förklara men foten är inte helt okej än. Men jag var otroligt glad att jag kunde spela det lilla jag kunde i Ryssland.

När tror du att du är tillbaka för fullt?

— Svårt att säga. Trodde att det skulle vara bra nu men de säger att det kan ta upp emot tio veckor innan det blir helt okej. Jag får skynda långsamt.

Mattias Bladh