Klar seger för Edsbyn – besegrade Rättvik i Svenska cupen

,

5–0 i halvtid blev till hela 10–2 efter slutsignalen ljöd. Edsbyn hade inga problem att hämta hem alla poängen i hemmamötet med Rättvik när Svenska cupen rullade vidare.

Redan efter fyra minuter pangade Joakim Svensk in ledningsmålet på en högerhörna i Svenska Fönster arena. Teemu Määttä ökade på till 2–0 via straffpunkten efter åtta minuter på klockan.

Målmässigt rullade det på för ”Byn” första 45. Albin Bysell Söderkvist satte trean, Marius Åström satte både 4–0 (minut 29) och 5–0 (41) i en ensidig halvlek.

Segern var aldrig i fara för Edsbyn, även om gästerna fick till två reduceringsmål sista 45.

Mötet slutade 10–2 till Edsbyn.

Edsbyn–Rättvik 10–2 (5–0)

Målen: 1–0 (4) Joakim Svensk, hörna, 2–0 (8) Teemu Määttä, straff, 3–0 (26) Albin Bysell Söderkvist (Teemu Määttä), 4–0 (29) Marius Åström (Teemu Määttä), 5–0 (41) Marius Åström (Joakim Svensk), 5–1 (53) Lucas Dalin, 6–1 (56) Martin Frid, hörna, 6–2 (62) Filip Gesar (Ludde Bjernulf), 7–2 (65) Oscar Wikblad, 8–2 (85) Ted Hedell, hörna, 9–2 (89) Oscar Wikblad (Ted Hedell), 10–2 (90) Oscar Wikblad.
Hörnor: 16–5.
Utv, Edsbyn:- Rättvik: 2×10.
Domare: Ulrik Bergman.