Klart: Fyra nya år med bandyfinaler i SVT

SVT, årets bandyfinaler, bandyfinaler, Villa, årliga upptaktsträffen, Uppsala, elitserien, Villa dominerar, favoriter till SM-guldet

Grattis alla bandyälskare. Nu är det klart att bandyfinalerna direktsänds i SVT de kommande fyra åren. 
─ Bandyfinalerna är en svensk idrottsklassiker och vi är glada att kunna göra en långsiktig satsning, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson i ett pressmeddelande.

Ett fyraårigt avtal har nåtts mellan Svenska bandyförbundet och SVT för bandyfinalerna. Förutom årets SM-finaler på Studenternas i Uppsala har SVT även säkrat rättigheterna fram till 2023.

─ Att vi tillsammans med SVT gjort ett långsiktigt avtal säkerställer att Bandyfinalerna når en stor tv-publik de kommande fyra åren. Dessutom med en professionell inramning av SVT Sport, säger Per Selin, ligachef på Svensk Elitbandy i ett pressmeddelande.

SVT har sänt finalerna sedan 2015 och nu blir det alltså en fortsättning i rutan.

─ Bandyfinalerna är en svensk idrottsklassiker och vi är glada att kunna göra en långsiktig satsning, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson.

Fjolårets finaler vanns på damsidan av Västerås efter en rafflande straffläggning mot Skutskär. På herrsidan segrade Villa mot Västerås med 8-4 och tog ett historiskt första guld.

Årets damfinal startar klockan 10.30 och herrfinalen klockan 15.15.

Mattias Bladh