Kritiken mot egna ligan: ”Vad hade hänt om det var en skridskoskena i halsen?”

,
rättvik michael pettersson, rättvik bandy hjärnskakning, rättvik bandy, rättvik villa lidköping, bandy, bandy elitserien, petter björling

IFK Rättviks Michael Pettersson låg på isen i 45 minuter i väntan på ambulansen efter den olyckliga kollisonen med Villas Alexander Härndahl.
Nu riktar Villa-spelaren Petter Björling kritik mot de tunna kraven på sjukvård i elitserien.
— Jag tycker faktiskt att det är under all kritik att inte elitserien har någon typ av krav på sig att ha ambulans vid elitseriematcher, säger han till DT.se.

Michael Pettersson krockade med Villas Alexander Härndahl efter 31 spelade minuter i onsdagens möte i Rättvik Arena.
Smällen tog olyckligt och Pettersson föll till isen med en befarad hjärnskakning.

Snabbt konstaterades att ambulans behövde tillkallas. Men det dröjde 45 minuter innan en ambulans var på plats — alltmedan Michael Pettersson låg på isen.

rättvik michael pettersson, rättvik bandy hjärnskakning, rättvik bandy, rättvik villa lidköping, bandy, bandy elitserien, petter björling

Skärmdump från SportbladetPlay. IFK Rättviks Michael Pettersson hämtades av ambulans efter drygt 40 minuter.

Villa-spelaren Petter Björling, som är barndomskompis med Michael Pettersson, var snabbt och tittade till Pettersson.

Givetvis skärrad och den långa väntan på ambulansen gjorde inte saken bättre.

”Under all kritik”

— Det blir verkligen otäckt, just den här väntan. Jag tycker faktiskt att det är under all kritik att inte elitserien har någon typ av krav på sig att ha ambulans vid elitseriematcher. Vad hade hänt om det var en skridskoskena i halsen eller vad som helst? Det är någonting som jag tycker är hemskt att vi spelare ska behöva vänta alldeles för länge. Sjukvård finns ju, men just det här snabba med ambulans. Det är inte okej att vänta 40 minuter, säger Petter Björling till DT.se.

Under torsdagsmorgonen rapporterar DT att Michael Pettersson drabbats av en hjärnskakning efter undersökning på Mora lasarett.

Det är i nuläget oklart hur länge 30-åringen blir borta från spel.

Mattias Bladh