Målfyrverkeri av Thomsen när Sirius besegrade Motala: ”Fina passningar”

,
Sirius bandy, Sirius Motala bandy, Albin Thomsen, bandy, bandy elitserien

Två mål mot Bollnäs senast. Sirius nyförvärv Albin Thomsen följde upp det med att göra fyra baljor i segermatchen mot Motala.
— Fick många fina passningar i djupet att jobba på, säger Siriusanfallaren Albin Thomsen till Bandyfeber efter 9–3-vinsten.

På söndagen var det dags för tredje träningsmatchen för Sirius när Motala gästade Recoverhallen i Uppsala.

Sirius var på målhumör och allra mest Albin Thomsen.
Nyförvärvet från Villa fortsätter övertyga under försäsongen och blev fyramålsskytt. Innebär att 21-åringen gjort sex mål på de senaste två träningsmatcherna (två mål i 4–2-segern mot Bollnäs förra helgen).

— Vi gjorde en bra match och hade bra perioder med långa anfall där jag fick många fina passningar i djupet att jobba på, så det kändes väldigt bra, säger Thomsen.

KakserviceANNONS

Thomsen satte 2–1, 4–1, 5–1 samt 6–1.
Vilket mål han var mest nöjd med?

— Ha, ha — det vet jag inte. Men jag får två väldigt fina lyft, så det var skönt att jag kunde förvalta dem.

Skönt för självförtroendet?

— Ja, absolut är det skönt för självförtroendet och känns bra att man börjar hitta rätt i åkningarna också.

Sirius hade 5–1 i halvtid där tre av målen kom inom loppet av fem minuter i slutet av halvleken.
Hemmalaget fick god effekt av sin timeout efter knappa halvtimmen när Uppsalagänget ledde med 2-1.

— Ja, verkligen. Vi var väl lite ivriga i båda riktningarna i början så efter timeouten så kändes det mer kontrollerat och vi gör det vi pratat om, säger Thomsen.

Sirius spelar nästa träningsmatch på onsdag. Då uppe i Sandviken och ett möte med SAIK.

Albin Thomsen menar att laget ligger i bra fas inför nästa uppgift.

— Vi har ju varit igång ganska kort tid på is så med tanke på det så ser det väldigt bra ut tycker jag och kommer bli ännu bättre framöver.

Mattias Bladh

Sirius–Motala 9–3 (5–1)

Målen: 0-1 (6) Axel Hansson, 1-1 (18) Ted Bergström, 2-1 (26) Albin Thomsen, 3-1 (39) David Thorén, 4-1 (42) Albin Thomsen, 5-1 (44) Albin Thomsen, 6-1 (65) Albin Thomsen, 7-1 (71) Nils Bergström, 7-2 (73) Artem Feroyan, 8-2 (76) Ted Bergström, 8-3 (84) Philip Florén, 9-3 (85) William Liw.
Hörnor: 5–6.
Utv, Sirius: 1×10. Motala: 1×10.
Domare: Pavel Silinski.
Publik: 31.

Övriga träningsmatcher på söndagen

Rättvik–SAIK 2–9 (1–4)

Mål, Rättvik: Jesper Nywertz, Jack Ternander.
SAIK: Hannes Edlund 3, Lucas Widman 2, Samuel Heeger, Dennis Henriksen, Linus Forslund, Eric Hagberg.

Villa–Vetlanda 7–0 (4–0)

Målen: Alexander Härndahl 2, Christoffer Edlund 2, Tim Persson, Petter Björling, Martin Johansson.

***

Svenska cupen (damer, Grupp A)

Villa–KS Bandy 13–0 (5–0)

Målen: Tilda Ström 5, Sanna Gustafsson 3, Ida Friman, Malin Kall, Sofia Eriksson, Moa Friman, Matilda Svenler.