Mickelsson: ”Det ska bli roligt att hoppa på det här tåget”

,
Christian Mickelsson bandy, Mickelsson, Bollnäs anfallare Christian Mickelsson , bandy, hälsingelaget, klar för en fortsättning

Bollnäs genomgår ett ekonomiskt stålbad och lagbygget inför kommande säsong är högst osäkert. Men på torsdagen blev anfallaren Christian Mickelsson klar för en fortsättning i hälsingelaget.
— De har gjort ett bra jobb och har något på gång så det ska bli roligt att hoppa på det här tåget, säger han till klubbens hemsida.

Det har mest varit negativa rubriker kring Bollnäs med bland annat uppsagda spelarkontrakt i följden av en ekonomisk kris som pågår i klubben.

Positiva vindar kom ändå under torsdagen när klubben meddelade att anfallaren Christian Mickelsson skrivit på ett ettårskontrakt.
Mickelsson kommer därmed göra minst en sjätte raka säsong i Bollnäströjan.

Mickelsson menar att han tror på föreningens arbete och därför valde att förlänga.

— Det är klart att det har varit mycket frågetecken runt klubben och hur de vill göra kring spelare och så. Men jag tycker att jag har fått en bra bild nu och det är klart att jag haft kontakt med spelarna i laget också. Hade jag inte fått positiva vibbar därifrån så hade jag ju inte skrivit på heller. Så är det ju. Jag tycker det känns bra allting. De har gjort ett bra jobb och har något på gång så det ska bli roligt att hoppa på det här tåget, säger han till klubbens hemsida.

Notervärt är att Christian Mickelsson svarade för hela 35 mål den föregående säsongen i serien och blev fyra i skytteligan.
I slutspelet, där Bollnäs slutligen åkte ut mot Villa i fjärde mötet i semin, gjorde han nio mål.

Joakim Olsson i Bollnäs Elitgrupp är nöjd över att Mickelsson stannar i klubben.

— Vi är väldigt tacksamma att Christian väljer att fortsätta i Bollnäs. Han visar ett stort hjärta när han går i täten. En notorisk målskytt som bara blir bättre med åren och som vill vara med och bygga för framtiden, säger han.

Mattias Bladh