Motala nollat hemma mot AIK: ”Ineffektiva”

,
Motala AIK bandy, Motala bandy, elitserien bandy, bandy elitserien, Motala AIK

Ett fortsatt bra utgångsläge att nå slutspelet. Men Motala hade gärna tagit en skalp hemma mot AIK. Det slutade i stället med en 0–5-förlust.
— Vi spelade ändå helt okej och kom till några lägen men vi var tyvärr inte effektiva, säger IFK:s ytterhalv Viktor Spångberg till Bandyfeber.

Efter tunga segern hemma mot topplaget Sandviken i fredags (4–2) fanns en tilltro till att Motala kunde ge AIK en match vid måndagskvällens möte på K Bygg arena.

Det gjorde man, i alla fall bitvis under perioder.
Men kom aldrig riktigt nära att hota tabelltvåan över 90 minuter.

— Vi kom ut och började ganska bra. Sen var vi tyvärr inte riktigt där till hundra procent, suckar vänsterhalven Viktor Spångberg.

Och tillägger:

— Då är AIK vassa och gick ifrån till 2–0. Vi var ineffektiva och gör heller inte mål på de chanser vi skapade, samtidigt som AIK är ganska tunga att möta.

Tvåmålsunderläge i halvtid

Gästerna hade ledningen med just 2–0 efter första 45. Men visst fanns det chanser att spräcka nollan, framför allt sista tjugo då IFK hade mer boll och skapade lägen.

— Ja, exakt. Vi spelade ändå helt okej och kom till några lägen men vi var tyvärr inte effektiva. Samtidigt som AIK inte behöver många lägen för att sätta dit den.

Nej, det kryllar som bekant av världsspelare i guldsatsande AIK. Minsta lilla misstag kan straffa sig dyrt.

”Lite besviken”

— Ja, jo så är det. Det är ju många världsklasspelare vi möter men samtidigt vet vi att när vi kommer upp i nivå kan vi hota alla lag, så lite besviken är man ändå när vi inte riktigt kom upp i vårt max idag, säger Spångberg.

I andra halvlek kom 0–3 på hörna (minut 53) och 0–4 drygt två minuter senare.
Dröjde inte länge förrän Motala tog sin timeout.

Vad sa ni vid timeouten?

— Vi sa väl att vi måste vara mer noggranna med bollen och fortsätta ta jobbet hela vägen. Vi kände att de tog sig in i oss lite för enkelt och så där.

Två minuter senare satte AIK:s Christian Frohm 5–0 till Stockholmslaget.
Då var saken klar.

Motala ligger alltjämt på sjunde plats i tabellen med sina 21 poäng. IFK har därmed ena foten i åttondelen när tre omgångar återstår.

— Det är oerhört tajt alltså, varenda poäng är otroligt viktig och även varenda mål. Vi har det i egna händer och måste upp i nivå de sista tre matcherna i grundserien nu för att kunna ta oss dit.

Nyckelmatch väntar

En riktig nyckelmatch väntar på onsdag borta mot tabellelvan Hammarby, som bara är en pinne efter Sirius, Vetlanda och Broberg.

— Det blir en rolig match som betyder mycket. Vi ska fortsätta ha fokus på vårt och göra det till hundra procent. Det blir ofta roliga matcher mot Bajen på ”Zinken”,  så det blir en häftig utmaning, säger Spångberg.

Är det sådana typer av matcher som du gillar att spela lite extra?

— Ja, verkligen. Det är det här man tränar för hela försäsongen att spela viktiga matcher. Det är i såna här matcher det ofta blir känslor och man känner av att det är mycket som står på spel.

Viktor Spångberg blir en viktig pusselbit i jakten på slutspel. Ytterhalven har genomgående varit en av Motalas allra bästa spelare i vinter. Både offensivt och defensivt.

Spångberg är så här långt nöjd med sitt eget spel på isen.

— Jo, men helt okej ändå. Men det saknas det där lilla extra i de avgörande lägena. Det är bara fortsätta jobba på de bitarna inför framtiden.

Notervärt är att Viktor Hulthammar tvingades bryta efter 20 minuter mot AIK med en befarad hjärnskakning. Detta efter en kollision med AIK:s Alan Dzhusoev. Hulthammar fördes till sjukhus under måndagskvällen för vidare undersökning.

Mattias Bladh

Motala–AIK 0–5 (0–2)

Målen: 0-1 (20) Kalle Lempinen, 0-2 (30) Erik Pettersson, 0-3 (51) William Arvidsson, hörna, 0-4 (54) Kalle Lempinen, 0-5 (68) Christian Frohm.
Hörnor: 5–3.
Utv, Motala: – AIK: 1×10.
Domare: Daniel Labe.

Motalas återstående spelschema

Hammarby (b) 17/2
Villa (h) 19/2
Broberg (b) 23/2