Ny förlust för Tellus: ”Ger Bollnäs en ordentlig fajt”

,
Tellus bandy, Tellus Bollnäs, Alexander Heinhagen, Heinhagen,

Tellus får fortsätta vänta på säsongens första poäng i årets elitserie. Laget föll med 2–6 borta mot Bollnäs på måndagskvällen.
— Men vi tar med oss många bra bitar som vi ska jobba vidare på, säger Tellus Alexander Heinhagen till Bandyfeber.

Tellus har inte haft det lätt i inledningen på årets elitserie. Skador och sjukdomar har härjat i laget och när det var dags för bortamöte mot Bollnäs på måndagskvällen saknades flertalet spelare.
Bland annat försvararen Arvid Johannisson, som ådrog sig en hjärnskakning mot Hammarby.

Nu blev det även fjärde raka förlusten på lika många matcher. Men givetvis ingen skam alls att förlora mot ett hemmastarkt Bollnäs.

— Givetvis tråkigt med förlust, en match som på förhand såklart är tuff, Bollnäs på bortaplan. Men vi jagar våra första poäng och givetvis tråkigt att det inte blev någon eller några idag (läs: måndag)

Bollnäs satte tonen direkt från start. På mindre än sju minuter hade Tellus hamnat i ett 0–2-underläge.
Men gästerna höll sedan tätt bakåt första 45 även om hemmalaget höll i taktpinnen.

— Vi fick jaga hela matchen efter det men växte in i det mer och mer under första halvlek. Vi skapade mer ju längre halvleken gick men behöver jobba på lite längre bollhållningar i våra anfall, säger Heinhagen.

— Men 0–2 i paus är inga siffror i bandy och vi vet att vi var med inför andra halvlek.

Nej, ett tvåmålsunderläge är inte hopplöst i bandy.
I den 56:e minuten skulle emellertid tredje målet komma för Bollnäs via Samuli Helavuori.

— När målet kom kände vi ändå att vi stegrat mot slutet och ger det en ärlig chans. Tyvärr räcker det inte.

Tellus noterades i målprotokollet med dryga kvarten kvar. 1–4-reduceringen stod Johan Hannegård för när han påpassligt höll sig framme på en målvaktsretur.
Sju minuter senare kom dock 1–5 och den berömda spiken i kistan.

Marcus Magnusson reducerade till 2–5 efter en fin framspelning av Martin Krigh i den 85:e minuten innan Patrik Nilsson satte sjätte hemmamålet på tilläggstid.

— Tycker vi ger Bollnäs en ordentlig fajt. Hade varit intressant om vi kunde fått in någon boll i slutet på första eller tidigare i andra. Men vi tar med oss många bra bitar som vi ska jobba vidare på, säger Alexander Heinhagen.

Som, trots nytt nederlag, menar att Tellus visat prov på ett bättre spel de senaste matcherna.

— Tycker vi börjar hitta mer och mer rätt i vårt spel. Både defensivt och offensivt. Vi har en stark tro på det vi gör och förhoppningsvis kommer det ge utdelning på sikt.

Mattias Bladh

Bollnäs–Tellus 6–2 (2–0)

Målen: 1–0 (5) Christian Mickelsson, 2–0 (7) Patrik Nilsson (Per Hellmyrs), 3–0 (56) Samuli Helavuori (Oskar Westh), 4–0 (73) Patrik Nilsson (Per Hellmyrs), hörna, 4–1 (74) Johan Hannegård, 5–1 (81) Casper Ekström (Christian Mickelsson), 5–2 (86) Markus Magnusson (Martin Krigh), 6–2 (90+1) Patrik Nilsson, hörna.
Hörnor: 16–8.
Utv, Bollnäs: 2×10. Tellus: 1×10.
Domare: Pavel Silinski.