Otäck skada på Elebring när Sirius förlorade mot Hammarby: ”Väntar på röntgensvar”

,
Sirius, Hammarby, Markus Kumpuoja, August Elebring

Ledning med tio minuter kvar att spela. Då rasade Sirius ihop i hemmamötet med Hammarby och förlusten var ett faktum. Samtidigt ådrog sig August Elebring en otäck skada och fick föras med ambulans till sjukhuset.
— Det sista jag hörde var att han var talbar men har ont i huvudet, säger Sirius lagkapten Victor Lundberg till Bandyfeber.

Så nära men ändå så långt…
Nej, vi ska inte gå längre men oj vad nära det var att Sirius kunde skrällt på torsdagskvällen hemma mot Hammarby.
Men ödesdigra sista tio minuter innebar att segern gled Uppsalalaget ur händerna efter tre raka baklängesmål.

— Ja, det var en oerhört tung förlust. Vi spelade bra hela matchen tycker jag och har lägen för att avgöra. Men ibland vill det sig inte. I sin helhet är det vår bästa match hittills, säger Siriuskaptenen Victor Lundberg.

Om vi tar det från början så var det emellertid Sirius som satte sig i förarsätet.
Ledningsmålet ordnade Jimi Heinonen på hörna efter dryga halvtimmen.
En bra start med andra ord.

— Det var det absolut! Skönt med en hörna som gick in, säger Victor Lundberg.

Och i slutskedet av halvleken kom 2—0 efter ett fint anfall där Kalle Mårtensson var sist på bollen.
Hammarby hade i det läget stora problem med att komma igenom ett starkt hemmaförsvar samtidigt som Sirius spelade riktigt vasst framåt.

— Ja, det gjorde vi absolut. Vi hade en riktigt bra defensiv som de hade svårt att sätta luckor i. Och sedan spelade vi enkelt och rakt i offensiven så vi fick mycket lägen, säger Lundberg.

Hammarby reducerade på hörna sex minuter in i andra halvlek.
Men mindre än tre minuter senare gled Teemu Määttää igenom och satte 3–1.
Gästernas Christoffer Fagerström reducerade sedan till 3—2 i minut 58.

— Synd att vi släppte in en hörna direkt i andra. Annars spelade vi bra.

Den sköra Siriusledningen stod sig länge och väl, så länge att Siriussupportrarna nog fick vittring på två poäng.
Om det inte vore för de där sista tio minuterna…

Hammarby skulle komma att kvittera via Christoffer Fagerström i 84:e minuten.
Några minuter senare small det igen — i Siriusmålet på en väl nyttjad hörna för bortalaget.

— Efter 3—4-målet försökte vi gå framåt och då släppte vi in det sista. De tryckte på ganska bra och till slut så fick de lägen då de är ett bra lag, säger Victor Lundberg.

Onekligen en tung förlust för Sirius som står på två vinster och sju förluster så här långt i seriespelet.
Victor Lundberg ser ändå att laget kan ta med mycket positiva bitar rent spelmässigt inför fortsättningen.

— Det finns jättemycket att ta med oss. Framför allt vår defensiv men även att vi lyckades skapa så pass mycket lägen mot ett tippat topplag. Många fina anfall. Överlag vår bästa match för säsongen som sagt, säger han.

Förutom nederlaget fick Sirius också August Elebring skadad efter en otäck smäll. I samband med en hörnsituation efter tio minuter kolliderade försvararen med en Hammarbyspelare. Han fick sedan föras ut på bår med en nackkrage.

— Ja, riktigt otäckt. Det sista jag hörde var att han var talbar men har ont i huvudet, och att han väntar på röntgensvar, säger Victor Lundberg.

Mattias Bladh

Sirius—Hammarby 3—5 (2—0)

Målen: 1-0 (32) Jimi Heinonen, hörna, 2-0 (45+4) Kalle Mårtensson, 2-1 (51) Robin Sundin, hörna, 3-1 (54) Teemu Määttä, 3-2 (58) Christoffer Fagerström, 3-3 (84) Christoffer Fagerström, hörna, 3–4 (89) Jesper Jonsson, hörna, 3-5 (90+2) Christoffer Fagerström.