Ryske superstjärnan klar för AIK: ”Enormt skicklig tvåvägsspelare”

,
Alan Dzhusoev bandy, AIK bandy

Ryske landslagsstjärnan Alan Dzhusoev spelar i storsatsande AIK kommande säsong. Det meddelade klubben via sina sociala medier på fredagen.

En efter en har stjärnförvärven radats upp hos storsatsande AIK under våren.
Efter en tids spekulationer är det nu officiellt att ryske stjärnan Alan Dzhusoev, 28, lämnar SKA Neftyanik och ansluter till Stockholmsklubben.
Det kommunicerade AIK via sin Instagram under fredagen.

”AIK har signerat ett flerårsavtal med den ryske superstjärnan Alan Dzhusoev, 28 år.⁣ Alan är flerfaldig rysk mästare och har dessutom en mängd VM-guld i bagaget. Nu ansluter Alan till titeljagande AIK på en fri transfer”, skriver klubben.

Alan Dzhusoev är ansedd som en av världens bästa spelare och har bland annat fyra ryska ligatitlar, sex VM-guld samt två World cup-titlar på meritlistan.
Mittfältaren har tidigare spelat i Sandviken respektive Hammarby och kommer nu representera tredje elitserieklubben i karriären.

På AIK:s Facebook uttrycker Dzhusoev en glädje över att återvända till svensk bandy.

— Jag har haft tankar på att återvända till Sverige men inte vetat när. Nu fick jag chansen och tog den. Jag trivs bra i Sverige och Elitserien är en mycket bra liga med hög kvalitet.

I samma inlägg beskriver AIK-tränaren Magnus Muhrén stjärnförvärvet som en av de allra vassaste bandyspelarna i världen.

— Vi förstärker en redan stark trupp med en enormt skicklig tvåvägsspelare. För mig är Alan en av världens fem bästa spelare och han kommer att tillföra massor till vårt lag! Alan är stor, stark och teknisk med ett väl utvecklat spelsinne. Jag ser fram emot att få jobba med honom under kommande säsonger.

Mattias Bladh