SAIK reducerade i kvartsfinalen mot Hammarby: ”Onödigt spännande”

,
SAIK, Sandviken, Hammarby, Robert Rimgård, Daniel Mossberg, kvartsfinal, kvartsfinalmötet, kvartsfinalmatchen

SAIK tog sista livlinan i kvartsfinalen mot Hammarby. I den tredje matchen blev det vinst med 4–2 (2–0).
— Ger oss energi nu hoppas jag, säger SAIK-stjärnan Daniel Mossberg till Bandyfeber.

Efter två raka förluster (0–3, 3–5) i kvartsfinalen hade Sandviken kniven på strupen i tredje kvartsfinalmötet hemma mot Hammarby på måndagskvällen.
”Stålmännen” lättade på den där kniven då laget vann mötet och därmed reducerade till 1–2 i matcher inför 2 403 åskådare i Göransson Arena.

— Ja, det var säsongens viktigaste match. Skönt med seger. Ger oss energi nu hoppas jag, säger SAIK-stjärnan Daniel Mossberg.

SAIK fick också precis den start som laget önskade när 1–0 kom via Christoffer Edlund i den 24:e minuten. I snäv vänstervinkel bombade skyttekungen in bollen bakom en chanslös Patrik Hedberg.

— Viktigt mål för oss. Skönt för ”Chrille” att få göra mål igen. Fint bandymål var det också, berömmer Mossberg.

Dryga tio minuter senare ökade Ted Haraldsson på till 2–0 efter att ha tråcklat sig igenom Hammarbyförsvaret och avslutat kyligt.
Ett mål som onekligen var skönt för SAIK.

— Ja, det var det. Skönt att vi fick utdelning. Tycker att vi gjorde en mycket bra första halvlek.

Hammarby lyckades dock ganska omgående reducera i inledningen av andra halvlek. Detta när Christoffer Fagerström på något sätt lyckades förvalta en flipp och fri med Joel Othén gjorde inte Vargönsonen något misstag.

Men det kändes inte som ett mål SAIK borde släppt in på det sättet.

— Har lite otur på det målet. Men sådant kan hända i en match.

Men sju minuter senare kom det ack så viktiga 3–1-målet för hemmalagets del när Dennis Henriksen på ett starkt vis tog sig runt Hedberg och vispade bollen i mål — eller om det var Christoffer Edlund på bortre stolpen som på tennis var sist på bollen…

— Jag tror att det var Dennis som gjorde målet. Viktigt mål för oss, säger Mossberg.

SAIK såg ut att ha bra kontroll på tillställningen efter målet. Klockan tickade upp mot 89 minuter och segern såg ut att vara i hamn när Hammarby reducerade till 2–3 via Adam Giljam efter röriga situationer i straffområdet.

— Ja, det blev lite onödigt spännande. De började sätta in lite mera bollar i straffområdet, då kan det bli lite konstiga mål. Men vi löste det bra ändå tycker jag.

Ett vilt forcerande ”Bajen” såg förstås stora möjligheter efter målet, var riktigt på gång när Christoffer Edlund — vem annars — förvaltade Joel Othéns utkast och för honom perfekt skottvinkel stensäkert satte 4–2 och saken var klar.

— Mycket skönt, säger Mossberg om känslan när målet var ett faktum.

På torsdag kväll smäller det igen mellan SAIK och Hammarby. Men då på Zinkensdamms IP och vad som krävs av de svartvita vet alla vid det här laget.

Tar ni det här till fem matcher?

— Vi måste ner och vinna på torsdag.

Hur ska ni lösa den uppgiften bättre jämfört med senast på Zinken?

— Göra mera mål än Hammarby. Fortsätta som idag (läs: fredag) och göra det lite bättre.

I Hammarby var det nedslaget efter måndagens kvartsfinalmöte nummer tre.

Enligt Hammarbyförsvararen Robert Rimgård kom laget inte upp på den nivå som man ville vara på. Besvikelsen var av förklarliga skäl stor.

— Ja, det är klart vi är besvikna. Vi kommer inte upp med det spelet som vi vill med bollen idag. Mycket tekniska misstag vilket gjorde att SAIK fick styra spelet mer än vad vi ville. Små viktiga detaljer, säger han till Bandyfeber.

Men i rond fyra är Rimgård säker på en sak:

— Vi kommer ta hem det på torsdag. Vi kommer ladda på och satsa allt vi har i den matchen, säger han.

Mattias Bladh

Sandviken–Hammarby 4–2 (2–0)

Målen: 1–0 (24) Christoffer Edlund, 2–0 (36) Ted Haraldsson, 2–1 (49) Christoffer Fagerström, 3–1 (56) Dennis Henriksen, 3–2 (89) Adam Gilljam, 4–2 (90) Christoffer Edlund.
Utv, SAIK: 2×10. Hammarby: 2×10.