Sirius tog stort steg mot slutspel — nollade Vetlanda: ”Vinner rättvist”

,
edsbyn bandy, sirius bandy, aik bandy, elitserien bandy, bandy elitserien, bandy, resultat, bandy slutspel

En storspelande Anton Andersson mellan stolparna, effektiva på fasta och en het tremålsskytt i Kalle Mårtensson. Då vann Sirius med hela 6–0 i bortamötet med Vetlanda. Och har nu slagläge att fixa en plats i slutspelet.
— Men det är en hel del poäng kvar att spela om och vi kommer att behöva fler, säger tremålsskytten Kalle Mårtensson till Bandyfeber.

Det var stor glädje i Sirius efter krossen mot Vetlanda på lördagen.
Konstigt vore det annars — laget har nu ena foten i ett kommande slutspel. De två poängen innebär att Sirius går förbi just Vetlanda i tabellen och parkerar på en sjunde plats.

Och vilken skön seger för Uppsalalaget.
6–0 är svårt att snacka bort.
Det var snudd på en helgjuten bortamatch av Sirius.

— Sammanfattat så tycker jag det var en bra bandymatch i ganska högt tempo, och den stod och vägde länge. Även fast Vetlanda inte gjorde något mål så var de inte ofarliga, säger Mårtensson och fortsätter:

”Visade styrka”

— Under andra halvlek tycker jag att vi visade styrka och spelade väldigt bra, och vinner rättvist. Defensiven gjorde vi väldigt bra idag, och det bäddade för segern tillsammans med en duktig målvakt.

Jodå, Sirius målvakt, Anton Andersson, var fenomenal. Den ena svettiga räddningen efter den andra.
En av matchens allra främsta aktörer.

— Anton och hela försvarslinjen är väldigt bra idag. Det är kul att se honom prestera på den här nivån. Han är fortfarande ung och kan bli hur bra han vill, säger Mårtensson.

Mårtensson tremålsskytt

Mårtensson var också het i mötet och blev tremålsskytt.
4–0 på hörna med drygt tjugo minuter kvar, 5–0 i den 86:e minuten och 6–0 mindre än två minuter senare. Det sista målet en vacker pärla i nättaket.

— Det var såklart skönt att göra några mål. Fina framspelningar också så mina lägen var bara att sätta dit, helt enkelt. Men jag tycker laginsatsen och defensiven var det som gjorde att vi vann, säger Mårtensson, som därmed är uppe på tio fullträffar i vinter.

Lägg därtill fasta situationer. Sirius gjorde två hörnmål och fortsätter vara vassa på den fronten. Viktiga 1–0 efter 54 sekunder samt Mårtenssons 4–0-mål.

Förklaringen?

— Vet inte om jag har någon direkt förklaring till det. Vi har många målskyttar i laget så det kanske är lite svårt för motståndarna att rusa på oss.

Ted Bergström pangade också in en straff i andra halvlek där allt kom att avgöras efter Sirius haft ledningen med 1–0 i halvtid.
Gästerna var defensivt solitt och effektivt när lägena dök upp.
Målen trillade in därefter.

Slutspel inom räckhåll

Sirius har nu en slutspelsplats inom räckhåll.
Med fyra matcher kvar har laget skaffat sig lite marginal till det nedre slutspelsstrecket.

— Just nu ser det ganska bra ut. Men det är en hel del poäng kvar att spela om och vi kommer att behöva fler.

Grejar ni det i slutändan?

— Det hoppas jag. Tycker vi har chans att ta poäng i alla matcher så möjligheten finns verkligen. Vi kommer att jobba hårt för att ta oss dit, så får vi se hur det slutar.

Mattias Bladh

Vetlanda–Sirius 0–6 (0–1)

Målen: 0-1 (1) Jimi Heinonen (Ted Haraldsson), hörna, 0-2 (52) Jimi Heinonen, 0-3 (67) Ted Bergström, straff, 0-4 (71) Kalle Mårtensson (Ted Haraldsson), hörna, 0-5 (86) Kalle Mårtensson (Matteus Liw), 0-6 (87) Kalle Mårtensson (Jimi Heinonen).
Hörnor: 9-9.
Utv, VBK: 4×10. Sirius: 4×10, 1×5.
Domare: Niclas Skog.