Sirius föll stort mot Villa: ”Inte okej att det rinner iväg på slutet”

,
Sirius föll stort mot Villa, Sirius Villa, Sirius, Victor Lundberg, Lidköping

Sirius hade inget att hämta mot nya serieledaren Villa. Onsdagskvällens bortamöte i Lidköping slutade med en föga smickrande 1–9-förlust.
─ Vi blev väldigt straffade på deras omställningar, säger Sirius lagkapten Victor Lundberg till Bandyfeber.

Vissa förluster svider lite extra. Det här var en sådan där Sirius inte alls kom upp på rätt nivå och fick vända hemåt med en storförlust i ryggen.

─ Det är klart att det inte är okej att det rinner iväg som det gör på slutet. Vi har högre ambitioner än så, säger Sirius libero och lagkapten Victor Lundberg.

Och tillägger:

─ Men vi tycker att vi är med mer i matchen än vi var i Vänersborg. Vi ska analysera matchen idag (läs: torsdag). Känslan är att det inte såg så dåligt som känslan var efteråt.

Sirius hade det tufft i första halvlek. 0–1 kom förvisso på hörna men dessförinnan hade Villa haft en rad chanser på sina omställningar.

─ Ja, vi blev väldigt straffade på deras omställningar och de fick några lägen. Men jag tycker att vi har några lägen som kunde ha fått en bättre utgång och då skulle det varit en annan match, säger Lundberg.

Sex minuter senare hamnade Sirius i ett 0–2-underläge. Och det skulle bli värre när också trean kom i baken när Villa ställde om på nytt.

Fanns vissa ljusglimtar i Sirius. Bland annat ett hyfsat skott utifrån av Jimi Heinonen och någon halvchans för Teemu Määttä men totalt sett skapade gästerna på tok för lite i offensiven.

─ Nja, jag vet inte. Man kan inte räkna med att skapa så mycket mer mot Villa. De har en väldigt bra defensiv. Men möjligen att vi kunde göra det vi hade bestämt i större utsträckning och skapat mer lägen då.

Icke desto mindre var det också en del enkla bolltapp som hemmalaget tog väl tillvara på. Mot ett lag som Villa blir det då svårt, som gillar att ställa om snabbt.

─ Det känns väl som de hade full koll på vad som hände i matchen. De åkte och bytte boll framför oss och då finns det inte så mycket annat än att vi blir låga. Sen är det möjligt att vi kunde varit mer aggressiva.

Någon riktig förbättring fick vi inte se från Sirius sida i andra halvlek. Jimi Heinonen reducerade förvisso till 1–5 i 67:e minuten, men den lilla strimma av hopp för en upphämtning strimlades. Detta när hemmalagets Joel Broberg satte 6–1 med åtta minuter kvar.

Då var matchen ”körd” och Villa kunde alldeles för enkelt spela sig igenom och göra ytterligare tre mål. Något Victor Lundberg inte uppskattade efteråt.

─ Nej, det tycker jag inte. Det är inte okej att det rinner iväg som det gör. Så ska det inte se ut, säger han.

Sirius får helt enkelt ta nya tag framöver. Men en läropeng fick man i Lidköping som, på ett eller annat sätt, kommer diskuteras inom laget.

─ Svårt att säga just nu, vi ska sätta oss ner och analysera tillsammans ikväll så får vi se. Men känslan är att defensiven är bra så länge vi är alla uppställda. Sedan finns det alltid saker att jobba på, säger Victor Lundberg.

Sirius spelar härnäst hemma mot Edsbyn på söndagen.

Mattias Bladh

Villa–Sirius 9–1 (3–0)

Målen: 1-0 (14) William Arvidsson, hörna,  2-0 (20) Joakim Andersson, 3-0 (22) Joel Broberg, 4-0 (55) Johan Löfstedt (55), 5-0 (66) Johan Esplund (66), 5-1 (67) Jimi Heinonen, 6-1 (82) Joel Broberg,  7-1 (83) Martin Karlsson, 8-1 (88) Albin Thomsen, 9-1 (90) William Arvidsson.