Sirius sköna annandagstriumf

,
Annandagsbandy, annandagen, bandy, Bandy elitserien

Fyra raka förluster fick räcka. På annandagen segrade Sirius med 5–3 hemma mot Hammarby.
— Skönt att äntligen få vinna efter några förluster i rad, säger Siriusanfallaren David Thorén.

Och det var helt välförtjänt. Sirius skapade mängder med chanser över 90 minuter och gjorde kanske säsongens bästa match när det vankades annandagsbandy.
En tung seger för ett lag i stort poängbehov.

— Ja, verkligen. Vi är nöjda med vår match och skönt att äntligen få vinna efter några förluster i rad, säger Siriusanfallaren David Thorén.

Sirius fick också en kanonstart mot Hammarby. David Thorén blev bryskt nedriven av gästernas Tom Nyström i straffområdet i nionde minuten. Straffen var solklar och förvaltades på bästa vis av Ted Bergström.

Bara minuten senare tog sig Nils Bergström förbi flertalet Hammarbyspelare och skar inåt mot straffområdet från högerkanten där han släppte bollen snett inåt bakåt. Där stod Ted Haraldsson som tackade och tog emot och satte 2–0.

Förklaringen till drömstarten?

— Jag vet inte riktigt men vi var påkopplade från start och var sugna på att spela. Sen tog vi vara på de lägen som dök upp i början, säger Thorén.

Ivan Lebedev reducerade för gästerna i den 33:e minuten men Sirius utökade ledningen fem minuter senare. Ett snyggt anfall där Ted Bergström forsade fram på vänsterkanten och spelade in bollen i straffområdet där David Thorén stötte in 3–1.

— Vi pratade mycket om att gå runt och Teemu (Määttä) slog en bra boll till Ted som gick runt och jag lyckades hitta en fri yta framför målet och det är bara för mig att peta in den i öppen kasse.

En lysande första halvlek av Sirius. Ledningen var i underkant.

— Ja, vi skapade mycket över hela matchen och tycker vi borde gjort några mål till och fått någon mer straff med oss. Ledningen i paus kändes rättvis, säger Thorén.

Absolut. Och Sirius fortsatte vaska fram massor med chanser sista 45.
Daniel Mossberg reducerade visserligen för Hammarby tidigt i andra halvlek.

Men Sirius var laget som styrde och 4–2 kom med halvtimmen kvar.
Ett anfall där Ted Bergström tog sig fint fram på vänsterkanten och spelade in bollen till en fristående Jerker Ortman i straffområdet.
Gästerna hade chansen att komma närmre några minuter senare via straffpunkten, men Christoffer Fagerström bommade straffen grovt.

I stället kunde Sirius gå ifrån till 5–2 i minut 73. Ett fint anfall där Nils Bergström fick öppen gata och satte full fart mot mål och passade i sidled till en sopren Teemu Määttä som enkelt satte klubban till.

Då kändes Hammarby som ett slaget lag. David Thorén lät dock inte sådana tankar distrahera med dryga kvarten kvar.

— Vi har pratat mycket om hur vi ska agera när vi leder i slutet på matcherna och det kändes som att vi var ganska lugna och disciplinerade i vårt spel när vi gjorde 5–2. Men man tänker väl aldrig att det är klart innan det är klart, säger han.

Hammarby fick in ett ”tröstmål” på slutet men det kunde Sirius kosta på sig.

För David Thorén var det också en fin annandag med ett mål och inblandad i mycket framåt.
Thorén vände som bekant hemåt till Sirius inför säsongen efter två säsonger i Hammarby.
Hittills har det blivit sju mål och två assist för 23-åringen.

Hur rankar du din egen prestation i Sirius så här långt?

— Först och främst är jag väldigt glad att vara tillbaka i Sirius. Sen är det alltid svårt att ranka sin egen prestation, men det har känts helt okej. Men finns fortfarande mycket jag vill utveckla och bli bättre på.

Sirius ligger på en tolfte plats i tabellen efter tio spelade matcher. Endast en poäng skiljer nu upp till Broberg och Vetlanda på tionde respektive elfteplatsen.

Mattias Bladh

Sirius–Hammarby 5–3 (3–1)

Målen: 1–0 (8) Ted Bergström, straff, 2–0 (9) Ted Haraldsson (Nils Bergström), 2–1 (33) Ivan Lebedev, 3–1 (38) David Thorén (Ted Bergström), 3–2 (49) Daniel Mossberg (Ivan Lebedev), 4–2 (63) Jerker Ortman (Ted Bergström), 5–2 (73) Teemu Määttä (Nils Bergström), 5–3 (90) Kasper Milerud, hörna.
Hörnor: 10–8.
Utv, Sirius: 2×10. Hammarby: 2×10.
Domare: Jacob Sulasalmi.

Övriga elitseriematcher på annandagen

Herrar:

Bollnäs–Edsbyn 2–6 (1–1)

Mål, Bollnäs: Per Hellmyrs, Joel Wigren.
Edsbyn: Jesper Öhrlund 2, Oskar Wikblad, Simon Jansson, Martin Frid, Jonas Edling.

Västerås–Villa 5–8 (1–5)

Mål, VSK: Robin Andersson 2, Magnus Joneby, Jesper Jonsson, Måns Engström.
Villa: Christoffer Edlund 3, Joel Broberg 3, Albin Thomsen 2.

Vänersborg–Frillesås 9–0 (4–0)

Mål, Vänersborg: Ilja Grachev 2, Niclas Nyqvist, Jakob Jenefeldt, Adam Blomster, Juho Liukkonen, Emil Viklund, Adam Herou Löf, Robin Lundqvist.

Vetlanda–Motala 6–10 (1–2)

Mål, Vetlanda: Emil Fedorov 3, Filip Bringe, Joakim Andersson, August Klang.
Motala: Philip Florén 6, Jonas Enander 2, Olle Nordlund, Aleksi Seppänen.

Broberg–Sandviken 4–4 (2–2)

Mål, Broberg: Adam Wijk 2, Jonas Nygren, Erik Jonsson.
Sandviken: Linus Forslund, Lucas Widman, Daniel Berlin, Oscar Stadin.

Damer:

Sandviken–Skutskär 1–3 (0–2)

Mål, SAIK: Agnes Sundell.
Skutskär: Emma Ahlander 2, Anastasia Denisova.

KS Bandy–Mölndal 3–4 (0–1)

Mål, KS Bandy: Leah Roos 3.
Mölndal: Amanda Andersson, Regina Nilsson, Ebba Carlsson, Astrid Rosengren.

Västerås–Villa 2–7 (1–3)

Mål, VSK: Charlotte Selbekk 2.
Villa: Ida Friman 2, Agnes Ögren, Julia Wallgren, Moa Friman, Matilda Svenler, Lisa Östman.

AIK–Skirö 5–1 (3–0)

Mål, AIK: Kristina Mashinskaya 3, Olga Bogdanova, Erica Persson.
Skirö: Emma Drott.

Allsvenskan

Jönköping–Nässjö 3–2 (2–0)

Mål, Jönköping: Lucas Eberhardzon 2, Lukas Wahlgren.
Nässjö: Patrik Gustafsson Thulin, Viktor Lindkvist.

Katrineholm–Tillberga 4–7 (1–3)

Mål, Katrineholm: Linus Doktare 2, Fredrik Öjdahl, Joakim Olofsson.
Tillberga: Edvin Porswald 2, Niklas Engström, Jonathan Skärås, Gustav Eriksson, Andreas Jonsson, Martin Flodström.

Rättvik–Falun 3–0 (2–0)

Mål, Rättvik: Jesper Nywertz, Oskar Lundgren, Rasmus Plan.

Ljusdal–Västanfors 11–9 (5–5)

Mål, Ljusdal: Noa Djäkner 3, Mikhail Svechnikov 2, Jonas Pettersson 2, Isak Flodberg, Elias Swartswe, Jonas Söder, Marcus Lindholm.
Västanfors: Gabriel Augustsson 3, Klas Nordström 2, Oliver Sundström, Hampus Bergman, Clas Boström, Dimitrij Loginov.

Åby/Tjureda–Lidköpings AIK 6–6 (5–1)

Mål, Åby: Adam Rudell 3, Filip Fransson 2, Philip Lindqvist.
LAIK: Simon Artig 2, Markus Enander, Christoffer Norin, Elliot Fröjd, Victor Peterson.

Örebro–Boltic 7–1 (3–1)

Mål, Örebro: Victor Janers 2, Filip Bergman 2, Anton Engström, Jacob Sjölander, Nico Nevalainen.
Boltic: Ted Wiklund.