Sirius sparkar tränaren: ”Spelare som mått dåligt”

,
Sirius bandy, Esa Määttä, Sirius Esa Määttä, bandy, Bandyfeber

Sirius bryter kontraktet med huvudtränaren Esa Määttä. Det meddelade Uppsalaklubben under torsdagen.
— Vi har spelare som under en längre tid mått dåligt och tyvärr har det gott så långt att en klar majoritet av spelarna inte längre har förtroende för sin huvudtränare, säger Sirius klubbchef Jimmy Helmersson i ett pressmeddelande.

Skälet till att Esa Määttä tvingas lämna Sirius bandy är enligt klubbchefen Jimmy Helmersson arbetsmiljörelaterat och inte baserat på lagets insatser på isen denna säsong.

— Att vi i Sportgruppen valt att bryta kontraktet med Esa handlar inte om sportsliga resultat eller prestationer på isen. Det handlar enbart om arbetsmiljön. Som arbetsgivare har man ett ansvar över hur arbetsmiljön på sin arbetsplats är, säger han i ett pressmeddelande.

— Vi har spelare som under en längre tid mått dåligt och tyvärr har det gott så långt att en klar majoritet av spelarna inte längre har förtroende för sin huvudtränare. Vi vill arbeta långsiktigt och har under en tid vidtagit ett flertal åtgärder men inser nu att det inte är hållbart. Hela situationen är oerhört olycklig och det är nog ingen som velat att det skulle bli så här, men att inte agera nu hade varit fel.

Esa Määttä förlängde kontraktet med Sirius efter förra säsongen och hyllades då för sitt jobb de två senaste åren där finländaren var med att dra igång en nystart för laget.

I nuläget är det inte klart vem som tar över som huvudtränare i Sirius.
Sirius ligger just nu tia i tabellen efter fjorton spelade matcher.

Mattias Bladh