Stark insats när Bollnäs tog poäng borta mot AIK: ”Nöjda”

,
Bollnäs bandy, Philip Flodstam, AIK bandy

Bollnäs skrällde och spelade 6–6 i bortamötet med AIK.
En poäng som dessutom var fullt välförtjänt.
— Vi får vara nöjda med det, säger målskytten Philip Flodstam till Bandyfeber.

Få trodde nog att Bollnäs skulle kunna stå emot topplaget AIK på förhand.

Men det var precis vad hälsingelaget gjorde och behöver knappast be om ursäkt i vad som var en stark insats vid fredagskvällens fajt i Gubbängens bandyhall.

Det var också något som stora mittfältslöftet Philip Flodstam var inne på efteråt.

— En pinne blev det och det är ändå bra. AIK borta är en tuff match.

KakserviceANNONS

Philip Flodstam kontrade själv in kvitteringen till 3–3 i första halvlek där han på något sätt lyckades tråckla sig igenom AIK-försvaret.

— Jag tänkte att jag skulle hota så långt det gick och så fick jag väl till ett ”dolt dragskott” som studsade lite och jag fick med mig den och kunde avsluta på nytt, säger han.

— Jag hade lite tur men lite tur förtjänar man väl också ibland.

Bollnäs bandy, Philip Flodstam, AIK bandy

Foto: Micael Kolsmyr. Philip Flodstam fick måljubla i mötet med AIK.

Flodstam låg också bakom Bollnäs reducering till 1–2 när han lyfte långt mot Caspher Ekström, som var hur säker som helst i avslutet.

Tvåmålsledning i paus

Första 45 gick till Bollnäs. Något överraskande hade hälsingelaget en 5–3-ledning när halvtidsvilan tog vid.

Vad sa ni till varandra?

— Vi sa att vi hade gjort bra första 45 och att vi skulle fortsätta ta initiativ och ha delaktighet i andra halvlek. Vi skulle vara beredda på att de skulle komma och trycka lite på oss och att vara cool. Men bestämda i det i uppspelen och fortsätta kämpa utifrån vår matchplan, så kommer chanserna

Det blev rejält spännande. AIK satte stenhårt tryck och kvitterade så småningom till 5–5 på straff med tjugo minuter kvar.

Notervärt är att Tim Stjernström dessförinnan bommade ett straffslag (eller otrolig räddning av Viktor Birgersson…)

Med drygt tio minuter kvar återtog Bollnäs ledningen när Riku Hämäläinen hade siktet rätt inställt på en hörna.

AIK-kvittering på slutet

Men i den 87:e matchminuten fick ändå AIK sista ordet när Isac Karlsson fick chansen från straffpunkten och 6–6 var ett faktum.

— Det var synd att de fick kvittera på nytt och vi fick lägga fokus på försvar sista minuterna för att säkra en pinne, säger Philip Flodstam.

En stark pinne dessutom.

Philip Flodstam har gått från klarhet till klarhet i Bollnäströjan de senaste säsongerna. Målet mot AIK var Flodstams sjunde fullträff för säsongen på tolv matcher. Två assist har det också blivit.

”Försöker vara ett alternativ”

Ett bra facit för en spelare som spås en ljus framtid.
Vad ger han sig själv i betyg då?

— Oj, jag vet inte. Tycker väl det är godkänt, betygsätta mig får ni experter göra. Jag försöker hela tiden se till att vara ett alternativ och jobba stenhårt, så känslan är bra.

Flodstam är inne på sin fjärde säsong i Bollnäs A-lag. När han inledningsvis plockades upp i seniorlaget placerades han på anfallspositionen. Men de senaste säsongerna har vi kunnat se 21-åringen ta för sig rejält på mittfältet.

— Det är kul. Jag är mittfältare i grunden och där jag spelat i ungdomsåren. Jag trivs bra på mitten och känner att jag kan bidra med mitt till laget på bästa sätt där.

Du har ju tidigare pratat om att du vill bli jämnare och inte försvinna ur matcherna. Känner du att den biten går framåt?

— Jo, men det tycker jag väl. Man får mer och mer erfarenhet samtidigt som man blivit mer delaktig och ett större hot. Men det finns fortfarande mer att hämta.

Mattias Bladh 

AIK–Bollnäs 6–6 (3–5)

Målen: 1–0 (1) Christian Frohm, 2–0 (13) Alan Dzhusoev, 2–1 (14) Caspher Ekström (Philip Flodstam), 2–2 (18) Anton Dahlberg, hörna, 3–2 (21) Christian Frohm, 3–3 (27) Philip Flodstam (Saku Hämäläinen), 3–4 (30) Saku Hämäläinen (Oskar Westh), 3–5 (43) Linus Westh (Riku Hämäläinen), 4–5 (57) Christian Frohm, 5–5 (73) Isac Karlsson, 5–6 (80) Riku Hämäläinen, hörna, 6–6 (87) Isac Karlsson, straff.
Hörnor: 10–7.
Utv, AIK: 2×10. Bollnäs: 4×10.
Domare: David Eneland.
Publik: 479.