David Brodén klar för återkomst till Hammarby: ”Har en plats i mitt hjärta”

,
Hammarby bandy, Hammarby, David Brodén

Nu är det officiellt. David Brodén återvänder till Hammarby efter tre säsonger i SAIK.
— Intresset väcktes direkt när ”Bajen” hörde av sig, klubben har en plats i mitt hjärta och det de presenterade lät spännande, säger Brodén till Bandyfeber.

Som Bandyfeber tidigare kunde avslöja så är nu även David Brodén officiellt presenterad av Hammarby.

Brodén kommer senast från SAIK där han har spelat de tre senaste säsongerna efter att ha lämnat Hammarby inför säsongen 2018/19.

Kakservice

Men nu blir det alltså Hammarby ånyo för den IFK Motala-fostrade 29-åringen.

— Intresset väcktes direkt när ”Bajen” hörde av sig, klubben har en plats i mitt hjärta och det de presenterade lät spännande, säger Brodén.

— Det gjorde snabbt att det kändes som det roligaste sportsliga alternativet. Jag känner till staden och klubben sedan innan och trivdes toppen när jag var där förra gången.

Är det på mitten du vill spela?

— Ja, jag trivs bäst med att spela på mitten och tycker det är där jag får ut mest av mig själv som bandyspelare.

Hur ser du på Hammarbys lagbygge inför kommande säsong så här långt?

— Jag tycker truppen ser jättespännande ut. Det finns en otrolig potential i alla de yngre spelarna som blandas med några mer rutinerade. Och med spelare som Sundin (Robin), Pizzoni (David) och Rimgård (Robert) att ta rygg på i proffsighet, träningsmentalitet och viljan att vinna så tror jag vi har en god chans att bygga nånting bra. Sen tar det alltid tid att spela ihop ett lag så lite tålamod får man nog ha.

Mattias Bladh