AIK krossade Hammarby i premiären: ”Bra start på serien”

AIK bandy, Daniel Andersson, AIK Hammarby, AIK krossade Hammarby, premiär, premiären

Premiär och derbykross direkt. AIK körde över Hammarby med hela 11–3.
— Kul att vi fick en bra start på serien, säger AIK:s tvåmålsskytt Daniel Andersson till Bandyfeber.

Det var upplagt för en sprakande tillställning direkt när årets elitserie drog igång under fredagen.
Nämligen ett hett Stockholmsderby mellan storsatsande stjärnlaget AIK och Hammarby i nybyggda Gubbängens Skridsko- och Bandyhall.

Men särskilt dramatiskt blev det inte.
AIK bjöd på målfest och i slutändan blev det en tvåsiffrig triumf mot antagonisten Hammarby.
Nyförvärvet Daniel Andersson gjorde två mål och en assist i derbyt och var efter matchen belåten med insatsen.

— Kul att vi fick en bra start på serien. Många som är bra, säger han.

Med inte ens fyra gångna minuter på matchuret så hade AIK skaffat sig en 2–0-ledning genom nyförvärven Alan Dzhusoev och Daniel Andersson.
Efter dryga halvtimmen stod det hela 6–0 till AIK, som hade ledningen med 6–2 i halvtid.

Hammarby hade behövt nästa mål men i stället utökade stjärnanfallaren Erik Pettersson AIK:s ledning direkt i andra akten.
Där var saken i praktiken klar och AIK behövde inte förta sig.

— Svårt att få ut max av laget i 90 minuter när matchen är avgjord efter 20, säger Andersson.

Som gjorde sitt andra mål för kvällen när han enkelt satte 9–3 på passning av Erik Pettersson.
AIK:s nummer 83 var på spelhumör, men var inte helt nöjd med vad han själv åstadkom i derbyt.

— Sådär, en del konstiga beslut tar man ju och några missade nedtagningar. Då är det skönt att det var mycket smör på passningarna man fick.

Linus Pettersson fastställde slutresultatet 11–3 via straffpunkten med tre minuter kvar av ordinarie matchtid.
Daniel Andersson och AIK fick därmed en perfekt start på elitseriespelet.

Hur firar ni det här i kväll?

— Karlavagnen och Max-stopp.

Mattias Bladh

AIK–Hammarby 11–3 (6–2)

Målen: 1–0 (1) Alan Dzhusoev, 2–0 (4) Daniel Andersson, 3–0 (11) William Arvidsson, 4–0 (24) William Arvidsson, 5–0 (31) Christian Frohm, hörna, 6–0 (32) Tobias Nyberg, 6–1 (43) David Pizzoni, hörna, 6–2 (45) Kasper Milerud, 7–2 (47) Erik Pettersson, 7–3 (73) Alexander Egorychev, 8–3 (76) Johan Esplund, hörna, 9–3 (80) Daniel Andersson, 10–3 (84) Johan Willes, 11–3 (87) Linus Pettersson, straff.