AIK utjämnade semifinalen mot Edsbyn — så var matchen

,
aik bandy, aik edsbyn bandy, aik bandy slutspel

AIK kvitterade till 1–1 i matcher i semifinalen mot Edsbyn. Detta efter seger med 6–5 i Svenska Fönster arena på tisdagskvällen.

AIK fick en kalasstart på matchen och skaffade sig en 2–0-ledning efter drygt två minuters spel via Daniel Andersson och Alan Dzhusoev. Edsbyn fick in viktiga 1–2-reduceringen i den nittonde minuten när Hans Andersson hittade rätt på en hörna.

AIK kunde emellertid gå upp till en 3–1-ledning genom William Arvidsson sedan Edsbyn hade två man utvisade.
Fler mål blev det inte i första halvlek.

Inför andra halvlek blev det målvaktsbyte i Edsbyn och Henrik Karlström tog Anders Svenssons plats mellan stolparna. Nästa mål blev av naturliga skäl viktigt och det var AIK som gjorde det via straffpunkten genom storstjärnan Erik Pettersson.

Med drygt en kvart kvar såg Erik Pettersson ut att stänga matchen när han krutade in 5–1 på hörna.
Det blev dock spännande då Edsbyn reducerade två gånger om till 5–3 och fick dessutom spela med två man mer på slutet.

Edsbyn var ruggigt nära att göra ytterligare mål men i sista ordinarie matchminuten stängde AIK matchen när man gjorde 6–3.
Viss nerv infann sig, trots detta, då hemmalaget reducerade till 6–5 — men då återstod endast sekunder av mötet.

Det står därmed 1–1 i matcher.

* Artikeln uppdateras.

– SM-semifinal 2:5 –

Edsbyn–AIK 5–6 (1–3)
Målen:
0–1 (1) Daniel Andersson (Alan Dzhusoev), 0–2 (3) Alan Dzhusoev, 1–2 (19) Hans Andersson (Jesper Granqvist), hörna, 1–3 (30) William Arvidsson (Alan Dzhusoev), 1–4 (57) Erik Pettersson, straff, 1–5 (75) Erik Pettersson, hörna, 2–5 (79) Mattias Hammarström, straff, 3–5 (81) Hans Andersson, 3–6 (90) Kalle Lempinen (Erik Pettersson), 4–6 (90+1) Martin Frid, hörna, 5–6 (90+4) Mattias Hammarström, straff.
Hörnor: 12–6.
Utv, Edsbyn: 3×10. AIK: 3×10.
Domare: Mikael Hillerius.