Andersson: ”Beslutet är helt rätt för mig”

,
Joakim Andersson bandy, Joakim Andersson Vetlanda bandy, landslagsanfallaren klar för en återkomst i Vetlanda, Villa, Andersson

Landslagsanfallaren Joakim Andersson, 27, är klar för en återkomst i moderklubben Vetlanda efter två lyckosamma säsonger i Villa.
— Jag ser fram emot att komma hem till Vetlanda, säger 27-åringen i ett pressmeddelande.

Det har ryktats i flera månader om en återkomst för Joakim Andersson i Vetlanda. Efter den gångna säsongen i Villa som slutade med ett SM-silver intensifierades ryktena.

På fredagen visade sig allt bära sanning då han presenterades officiellt som en VBK-spelare igen.

— Det har aldrig funnits någon tvekan om att skulle jag spela någon annanstans än Villa så är det i Vetlanda. Det finns många bidragande orsaker till varför jag flyttar hem, men jag har saknat min sambo, min familj och vänner och inte minst att spela bandy i Vetlanda vilket jag ser väldigt mycket fram emot, säger Joakim Andersson i ett pressmeddelande.

Joakim Andersson hade ett år kvar på kontraktet med Villa, men en ”hemvändarklausul” gjorde att det var möjligt att bryta kontraktet efter den gångna säsongen.

— Nu känns det bara bra efter att ha tagit beslutet, det har varit mycket fram och tillbaka men det här beslutet är helt rätt för mig. Jag ser fram emot att komma hem till Vetlanda på heltid och spela på Sveriges bästa is igen.

Men tiden i Villa, där han noterades för hela 63 mål första säsongen och 45 den gångna säsongen, blev sportsligt lyckad då han bidrog starkt till ett historiskt första SM-guld för klubben under första säsongen.

Joakim Andersson medger att mycket var bra under tiden i Lidköping.

— Jag lämnar många fina lagkamrater. Jag kommer sakna hysterin i Lidköping och att spela inför minst 2 500 åskådare i arenan, säger han till Nya Lidköpings-Tidningen.

I Vetlanda blir det sportsligt andra förutsättningar jämfört med Villa. Till Nya Lidköpings-Tidningen förklarar 27-åringen vad som främst lockar med VBK:

— Att det blir en annan typ av utmaning. I Villa spelar man för guldet. I Vetlanda ska vi försöka bygga något nytt. Samtidigt ska det bli roligt att få spela med några gamla lagkamrater.

På torsdagen gjorde Vetlanda klart med sitt första nyförvärv där Filip Bringe presenterades.

Mattias Bladh