Efter brytningen med VSK— Janssons kritik mot sportchefens uttalanden: ”Hade önskat en snällare motivering”

,
Simon Jansson, VSK, Edsbyn

Mittfältsstjärnan Simon Jansson har lämnat VSK och gör det efter fyra säsonger i klubben. För Bandyfeber talar nu 28-åringen ut om beslutet att flytta ifrån Västerås — och sin kritik mot VSK:s sportchef Ted Anderssons uttalanden efter brytningen.
— Jag hade önskat en snällare motivering av Ted, säger Jansson till Bandyfeber.

VSK meddelade på sin hemsida under torsdagen att klubben river kontraktet med landslagsstjärnan Simon Jansson. 

Sportchefen Ted Andersson pekade på att ”samtliga spelare förutom Simon godtog en sänkning av lönen” samt att ”Simon har tidigare uttryckt ett missnöje kring sin och familjens situation i Västerås”.

Enligt Bandypuls har Västerås följaktligen agerat och sålt Jansson till Edsbyn, en klubb han tillhörde 2009-2015.

När Bandyfeber når Simon Jansson på lördagskvällen har han hunnit landa någorlunda efter par intensiva dagar där telefonen gått varm.

Han förklarar att det främst är av privata skäl som han och familjen väljer att röra på sig.

— I grunden handlar det om att familjesituationen inte fungerade för oss. Jag hade som krav och förhoppningar när jag skrev på mitt kontrakt att vi skulle få vardagen att gå ihop men tyvärr så har det inte klaffat, säger Jansson.

— Det hade varit ohållbart med ett år till som det året som varit.

Vad hade du för krav och förhoppningar på VSK som inte klaffade?

— Det vill jag inte gå in på mer, men det handlar om att få hjälp att hitta en vardag som funkade för oss.

Hur tufft har det varit under säsongen att försöka prestera under dessa omständigheter?

— Tycker jag har varit proffsig och lagt det åt sidan. Så det har gått bra. Sen har det varit sämre och bättre perioder, båda på och utanför plan. Men jag tycker ändå att jag har kunnat prestera på isen under stora delar av säsongen Men för min familjs skull så är det bättre att vi lämnar nu och hittar energi och en lyckligare vardag någon annanstans helt enkelt.

Ted Andersson menar att alla spelare var beredda att sänka sina kontrakt men inte du. Det låter ändå som en viss kritik gentemot dig?

— Jo, jag läste det och jag förstår lite att han behöver säga så. Men för mig handlar det inte om pengar. Oavsett om vi behövde sänka lönerna eller inte så behövde jag lämna. Men de behöver väl säga så.

Är du besviken på VSK:s uttalanden?

— Helt ärligt så bryr jag mig inte egentligen. Men om man ska kommentera det, så säger jag att jag har försökt varit en bra förebild för ungdomar, ställt upp för dem i med- och motgång och ändå varit med och bidragit till en del framgångar.

— Så jag hade önskat en snällare motivering av Ted. Jag hoppas ändå att VSK-supportrarna har sett det. Men det är bara skönt att det är klart nu.

Men klart är att Jansson trivts under sina år i grönvitt där han bland annat tog ett SM-guld.

— Jag kommer se tillbaka på fyra underbara år där jag fått lära känna underbara människor både i laget, runt laget och runt föreningen. Det har varit väldigt utvecklande för mig själv både på och utanför isen, säger han och fortsätter:

— Jag har vunnit en del också så jag har mycket erfarenhet från tiden i VSK. Sen måste jag tacka alla supportrar som stöttat oss och mig i med- och motgång Jag fick ett grymt välkomnande av dem när jag kom till VSK. Så det är med mycket känslor som jag nu tyvärr lämnar VSK.

Och var hamnar Simon Jansson nu? Mycket talar för att det blir en återkomst i Edsbyn där Köpingssonen har ett förflutet.

— Jag har en dialog med dem. Inget klart. Men jag vill ha det helt klart själv inom några dagar.

Det förekommer också uppgifter om intresse från ryskt håll. Är det fortfarande aktuellt?

— Ja, men det är kyligare just nu. Vi får se.

Mattias Bladh