Hammarby föll mot Villa — men slutspelshoppet lever: ”Göra allt vi kan”

,
Robert Rimgård hammarby, Robert Rimgård hammarby bandy, Hammarby bandy, Hammarby villa bandy

Hammarby föll med 4–11 i den svåra bortamatchen mot serieledaren Villa. Men än lever hoppet om slutspel.
— Vi tittar bara uppåt och vi ska göra allt vi kan för att ta oss till slutspel, säger Hammarbys libero Robert Rimgård till Bandyfeber efter fredagens förlust.

En förlust borta mot Villa, som sannolikt tar hem seriesegern, är förstås inget att skämmas över någonstans.

— Vi gör en bra prestation första 35, tycker jag. Sen dalade den i takt med deras mål, tyvärr, säger Hammarbyliberon Robert Rimgård.

KakserviceANNONS

David Jansson svarade för hela tre mål i en första halvlek där Hammarby stod upp bra. ”Bara” underläge med 3–5 sedan Jansson pangade in en hörna strax innan pausvilan.

Och baklängesmålen trillade tyvärr, för gästernas del, in alldeles för fort när andra halvlek var igång.

Inom loppet av en kvart hade Villa, anfört av suveräna Christoffer Edlund och Joel Broberg, skaffat sig ledningen med 8–3.

Likt alla lag som besökt Sparbanken Lidköping arena för att möta årets upplaga av Villa fick Hammarby det svettigt när de regerande mästarna tryckte i ytterligare en växel.

”Har det mesta”

— Villa spelar varierat. De har det mesta i sitt spel: fart, tempoväxlingar, flipp och bra spel efter isen. De har en trupp med hög kvalité. Vi visste att det skulle bli tufft, säger Rimgård.

Matchen var i praktiken över vid 3–8 men vi fick se ytterligare fyra mål i en match som slutade med en 4–11-förlust för Hammarby.

Kasper Milerud ”tröstmålade” på slutet när han satte ett lågt skott bakom Jesper Thimfors.

För trettondeplacerade Hammarby väntar nu fyra matcher, samtliga på hemmais, innan grundserien summeras.

Alltjämt finns chansen att knipa en plats till åttondelen då det skiljer fyra poäng upp till nian Vänersborg och tian Vetlanda (som båda dessutom har spelat tre matcher mer än Hammarby).

>Så gick det i övriga matcher på fredagen

Jämn elitserietabell

Men det kan också bli negativt kval i den ytterst jämna elitserietabellen.

Robert Rimgård inför avslutande matcherna:

— Vi tittar bara uppåt och vi ska göra allt vi kan för att ta oss till slutspel.

Hammarby har kvar att möta, i tur och ordning och samtliga på ”Zinken”, Västerås, Bollnäs, Tellus och Sandviken.

Mattias Bladh

Villa–Hammarby 11–4 (5–3)

Målen: 1-0 (3) Johan Löfstedt, hörna, 2-0 (23) Christoffer Edlund, 2-1 (27) David Jansson, 2-2 (29) David Jansson, 3-2 (34) Felix Pherson, hörna, 4-2 (42) Christoffer Edlund, hörna, 5-2 (43) Joel Broberg, 5-3 (45) David Jansson, hörna, 6-3 (52) Christoffer Edlund, 7-3 (54) Joel Broberg, 8-3 (61) Christoffer Edlund, hörna, 9-3 (75) Joel Broberg, 10-3 (84) Tim Persson, 11-3 (86) Christoffer Edlund, 11-4 (90) Kasper Milerud.