Hammarby värvar offensiv mittfältare: ”Kommer bli otroligt häftigt”

,
Alfred Rustas, Hammarby bandy

Hammarby plockar in 19-årige offensive mittfältaren Alfred Rustas från Rättvik. Det meddelar Stockholmsklubben på torsdagen.
— Vi kommer behöva poängspelare och Alfred har alla möjligheter att göra stora avtryck om han tar till vara på chansen, säger Viktor Karlsson, sportsligt ansvarig i Hammarby bandy.

Alfred Rustas går på bandygymnasiet i Edsbyn och fick chansen i åtta matcher i Edsbyns A-lag den gångna säsongen. Men det är i IFK Rättvik som den offensive mittfältaren huserat mest i vintras.

I Rättvik, som sedermera blev klart för elitserien, svarade han för sju poäng (fem mål, två assist) på nitton matcher.

Kommande säsong kommer han bära Hammarbydressen och glida in på nya hemmaplanen Zinkensdamms IP. Något han ser fram emot.

— Zinken kommer bli otroligt häftigt, känns som att det är allas dröm att spela för ett fullsatt Zinken, bara hoppas att pandemin lägger sig så man får spela inför Bajens fans!, säger Alfred Rustas till Hammarbys hemsida.

Hammarbys sportsligt ansvarige Viktor Karlsson om värvningen:

— Alfred kommer bli mycket spännande att följa. Vi kommer behöva poängspelare och Alfred har alla möjligheter att göra stora avtryck om han tar till vara på chansen. Den känslan vi får av honom är att han har viljan, engagemanget och självförtroendet att lyckas.