Hedberg efter Hammarbys kvartsfinaltriumf: ”Det är en sån sjuk lättnad”

,
Hammarby, SAIK, kvartsfinal, kvartsfinalen,

Hammarby slog på lördagen ut SAIK i kvartsfinalen och blev klart för semifinal mot VSK. För lagets burväktare, Patrik Hedberg, var bedriften i avgörande femte matchen en stor lättnad.
— Det är en härlig känsla och man mår så klart riktigt bra nu, säger han till Bandyfeber.

Det blev en riktigt spännande historia, precis som förväntat mellan Hammarby och SAIK i kvartsfinalen över fem matcher.
Och svängigt värre.

Från att ha tagit ledningen med 2–0 i matcher både reducerade och kvitterade SAIK till 2–2 i matchserien.
”Stålmännen” skulle ”bara” slå in matchbollen på hemmais — men Hammarby ville annat och satte taktiken perfekt.
”Bajen” vann med 5–3 och skickade ut ett SAIK, som inte missat en semifinal sedan 1994.

Patrik Hedberg, som varit lysande i målet i kvartsfinalerna, hade svårt att sätta ord på känslorna efter avancemanget var ett faktum.

— Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Det är en sån sjuk lättnad. Tycker vi var så sjukt starka i dag (läs: lördag), både mentalt och i kropparna. Det är en härlig känsla och man mår så klart riktigt bra nu, säger Hammarbymålvakten.

När det stod klart inför kvartsfinalerna att Hammarby skulle ställas mot SAIK pekade de flesta förhandstipsen på att de svartvita var favorit.

Hedberg förstår till viss del det resonemanget, men själv hade 30-åringen andra tankar.

— Kan förstå att snacket gick så, men den känslan hade inte jag. Men det är extra skönt att vinna när vi är uträknade utifrån. Vi som grupp vet vad vi kan och tror på det hela vägen.

Framför allt var det nog många som trodde att SAIK, efter att ha vänt 0–2 till 2–2 i matcher, skulle avgöra på hemmaplan.

— Jag hade faktiskt inte läst något alls efter förra matchen. Jag var så jävla besviken, ville bara spela femte matchen så snabbt som möjligt och visa att vi kan så mycket bättre och det gjorde vi fullt ut i dag, säger Hedberg.

Hammarby har haft ett troget bortafölje under slutspelet mot SAIK. Något som inte ska underskattas i dessa sammanhang.

— Ja, det är fantastiskt! Vilka människor det finns som åker land och rike runt för att stötta oss. Det betyder så sjukt mycket och det känns extra bra att få bjuda dem på en seger, säger Patrik Hedberg.

Det lär bli rejält med stöttning även i semifinalen mot VSK. Grönvitt slog ut Vänersborg i kvartsfinalen med 3–1 i matcher och blir förstås en tuff uppgift för Hammarby.

Patrik Hedberg ser fram emot känsloladdade möten.

— Väldigt roligt. Nästan som ett derby och det kommer vara mycket folk, speciellt på ”Zinken”. Våra fans kommer sluta upp både hemma och borta. Kommer bli mycket känslor och tuffa matcher. Det är det här man spelar bandy för att uppleva, säger han.

Första kvartsfinalen spelas på tisdagen. Då i Västerås och ABB arena.

Mattias Bladh