IFK föll i genrepet: ”Lyckades komma upp på en bra nivå”

,
Vänersborg bandy, IFK Vänersborg, bandy, bandy elitserien

IFK Vänersborg föll i genrepet borta mot Villa. Men det fanns ändå positiva bitar att ta med sig.
— I det stora hela tycker jag vi kommer mer och mer in i tajmingen och försöker lira med varandra, säger IFK-stjärnan Ilja Grachev till Bandyfeber efter 3–5-förlusten.

Det har varit allt annat än raka spåret för Vänersborg under försäsongen. Inför det stentuffa bortamötet med rivalen Villa på fredagskvällen hade IFK fyra raka förluster där det spelmässigt inte klaffat fullt ut.

Nu kom ytterligare ett nederlag, men samtidigt ett fall framåt.

— Vi vet att vi kan prestera på en hög nivå och vi lyckades komma upp på en bra nivå mot Villa. Finns såklart mer att jobba på men vi är en bra bit på vägen, säger IFK-stjärnan Ilja Grachev.

ANNONS

Vänersborg fick en fin start för efter två minuter assisterade Niclas Nyqvist kollega Niklas Holopainen på högerkanten, som vispade in ledningsmålet ur snäv vinkel.

Ledningen stod sig emellertid inte länge då Villa gjorde två raka mål.
Fler mål blev det inte i första halvlek och för Vänersborg såg det helt okej ut defensivt och framåt fanns det en del kontringsmöjligheter.

— Ja, absolut. I det stora hela tycker jag vi kommer mer och mer in i tajmingen och försöker lira med varandra och ha kul därute på planen. Så absolut en godkänd första, säger Grachev.

Viklund kvitterade

Vänersborg blev tillbakapressat i början av andra halvlek men Emil Viklund kunde ändå kvittera till 2–2 i den 54:e minuten, fint serverad av Ilja Grachev.

— Det var inte den lättaste bollen men det var en bra åkning av Emil i djupet och det är klart att han ska ha bollen i det läget.

IFK hamnade på nytt i underläge två minuter senare när hemmalagets Martin Andreasson hittade rätt på en hörna.

Villa gjorde sedan ytterligare två mål och 2–5 blev en för brant uppförsbacke för IFK att ta igen.

”Liten svacka”

— Det är en tiominutersperiod där vi kanske hade en liten svacka i matchen, och då gör de två snabba. Sen tycker jag vi var täta de resterande minuterna och skapade lägen. Tyvärr fick vi inte in bollen, säger Grachev, som oturligt åkte på en smäll med kvarten kvar.

— Jag körde ihop med någon i Villa och är lite stel i nacken. Får se hur det känns de närmaste dagarna.

Markus Kumpuoja reducerade på straff på tilläggstid.

Nästa fredag är träningsmatchandet ett minne blott. Då är det som bekant elitseriepremiär då Vänersborg tar emot Sirius.

— Det är nu det börjar, det är nu poängen ska delas ut och vi ska försöka vara så redo det bara går, säger Ilja Grachev.

Mattias Bladh

Villa–Vänersborg 5–3 (2–1)

Målen: 0–1 (2) Niklas Holopainen (Niclas Nyqvist), 1–1 (5) Joel Broberg (Martin Karlsson), 2–1 (12) Christoffer Edlund, 2–2 (54) Emil Viklund (Ilja Grachev), 3–2 (56) Martin Andreasson, hörna, 4–2 (68) Christoffer Edlund (Martin Karlsson), 5–2 (71) Tim Persson, 5–3 (90+1) Markus Kumpuoja, straff.
Hörnor: 14–9.
Utv, Villa:- IFK: 1×10.
Domare: Daniel Labe.
Publik: 779.