IFK klart för slutspel: ”Nu kan man njuta av helgen”

, ,
ENKÄT: Så tycker spelarna inför säsongen

IFK Vänersborg är definitivt klart för slutspel. Detta efter hela 9–1 hemma mot Kalix.
– Riktigt skönt, säger IFK-anfallaren Mikko Lukkarila till Bandyfeber.

Seger var en förutsättning samtidigt som Broberg var tvunget att förlora hemma mot Edsbyn på fredagskvällen.
Och för IFK Vänersborg infriades de förutsättningarna och därmed står det klart att det blir slutspel, även om det återstår en bortafajt mot Edsbyn.

– Så klart är det riktigt skönt. Nu kan man njuta av helgen, säger IFK-anfallaren Mikko Lukkarila.

Matchen blev en ensidig historia. IFK hade 4–1 i halvtid och Kalix lyckades aldrig komma tillbaka målmässigt.
Då förstår ni att andra halvlek inte blev särskilt spännande…

– Ja, vi vinner rättvist idag. Sen var vi väldigt bra. Vi skulle nog ha gjort 5-6 mål till.

Lukkarila var på hugget mot Kalix. Satte 2–1 i sjunde minuten, 5–1 på hörna i 56:e minuten och 6–1 mindre än två minuter senare.

– Skönt och göra tre så klart, men jag missade två frilägen så nöjd är jag inte, säger Lukkarila.

Men du kanske sparar det till slutspelet?

– Hoppas det sitter då.

Vilket lag tror du väljer er i kvartsfinalen?

– Nja, säkert ettan.

Det blir i så fall med största sannolikhet SAIK. Inför sista omgången har ”Stålmännen” – som då möter Motala på bortaplan – två poäng ned till tvåan Edsbyn, samtidigt som laget har hela tjugo plusmål på ”Byn”.

Oavsett är Mikko Lukkarila och IFK berett på vilket motstånd det än blir.
Han tror att laget har mer rent spelmässigt att ge.

– Jag tror vi har rätt mycket faktiskt. Det ska bli kul, säger Lukkarila.

Mattias Bladh

Vänersborg–Kalix 9–1 (4–1)

Målen: 1–0 (2) Emil Viklund (Juho Liukkonen), 1–1 (7, hörna) Simon Viklund (Anders Englund), 2–1 (7) Mikko Lukkarila (Joakim Hedqvist), 3–1 (30) Olle Berglund (Juho Liukkonen), 4–1 (35) Johan Koch (Robin Lundqvist), 5–1 (56) Mikko Lukkarila (Robin Lundqvist), 6–1 (58) Mikko Lukkarila (Johan Koch), 7–1 (60, hörna) Joakim Hedqvist (Robin Lundqvist), 8–1 (86) Emil Viklund (Robin Mohlén), 9–1 (90) Johan Koch.
Hörnor: 12–6.
Utv: Vänersborg: 1×10, Kalix: 1×10.
Domare: Adam Jokinen.
Publik: 1328.