IFK starkast i mötet med Tillberga: ”Vi är nöjda”

, ,

IFK Vänersborg tog säsongens sjunde seger i hemmamötet med Tillberga. Och tre av målen gjorde notoriske målskytten Joakim Hedqvist.
– Men spelmässigt behöver vi upp några nivåer, säger Hedqvist till Bandyfeber efter 6–2-vinsten.

I fredags hela 8–1 och på onsdagskvällen lyckas IFK Vänersborg ta en ny tvåpoängare när laget ställdes på nytt mot Tillberga.

– Vi är nöjda med 2 poäng. Men spelmässigt behöver vi upp några nivåer, säger Joakim Hedqvist.

Tar vi det från början var det målsnålt första 45. Enda målet svarade Mikko Lukkarila för i den 27:e minuten.

– De backade hem och gjorde det väldigt svårt för oss.

IFK fick en riktig smakstart i andra när Joakim Hedqvist satte 2–0 efter knappa två minuters spel.

– Gäller och avsluta på distans när lagen backar hem. Skönt att se den gå i mål, säger Hedqvist.

Men Tillberga kom tillbaka. Två gånger om för med tjugo minuter kvar att spela stod det plötsligt 2–2.

Nu redde ändå hemmalaget ut det då Joakim Hedqvist satte 3–2 på hörna i den 78:e minuten. Fem minuter därpå utökade Robin Lundqvist ledningen till 4–2.

– Ja, där avgjordes matchen. Starkt av oss, säger IFK-anfallaren.

Ja, då var saken klar för Tillberga lyckades aldrig hämta sig från underläget.

Till slut, stabila 6–2 efter Joakim Hedqvist hittat nätet för tredje gången i matchen på tilläggstid.

Åtta och 14 poäng efter halva serien. Nöjd med det?

– Nja, vi tycker väl att vi skulle tagit fyra poäng till. Men som lag så har vi gjort en bra resa.

Mattias Bladh

IFK Vänersborg–Tillberga 6–2 (1–0)

Målen: 1-0 (27) Mikko Lukkarila (Robin Öhrlund), 2-0 (47) Joakim Hedqvist (Emil Wiklund), 2-1 (58) Jimmy Jansson (Emil Kaup), 2-2 (72) Robin Andersson (Jimmy Jansson), 3-2 (79) Joakim Hedqvist (Richard Wallin-Kamperin), 4-2 (84) Robin Lundqvist (Emil Wiklund), 5-2 (95) Joakim Hedqvist, 6-2 (96) Mikko Lukkarila (Robin Öhrlund).