IFK tog ny seger: ”Bjöd inte på mycket”

, ,

Två segrar på tre dagar. IFK Vänersborg avancerar i tabellen efter 6–2 borta mot Sirius.
– Vi gör en bra bortamatch, säger IFK-anfallaren Mikko Lukkarila till Bandyfeber.

I fredags 7–0 mot IFK Motala. På söndagen en ny fullpoängare mot Sirius.
Segern mot Uppsalalaget gör att IFK Vänersborg går upp på en sjunde plats i tabellen

– Så klart jätteviktigt med två poäng, säger IFK-anfallaren Mikko Lukkarila.

IFK tog ledningen med 2–1 efter första 45.
Möjligen aningen tacksamt då Sirius var nog så bra som gästerna.

– Vi var inte bra första halvlek. Skönt att ha 2–1 in till pausvilan, säger Lukkarila.

IFK var desto mer effektiva i andra halvlek och kontrollerade händelserna. Emil Viklund ökade på till 3–1 innan Joakim Hedqvist pangade in 4–1 i 74:e minuten.

– Ja, det lossnade lite där – skönt, säger Lukkarila.

Mikko Lukkarila stängde i praktiken matchen med sitt 5–1-mål med tio minuter kvar.

– Där hade jag nog lite tur att bollen gick in.

Till slut stabila 6–2 när Emil Viklund hittade målet på övertid på hörna.

– Vi gör en bra borta match. Bjöd inte på mycket och hade en stark defensiv, säger Lukkarila.

Mattias Bladh

Sirius-IFK Vänersborg 2–6 (1–2)

Målen: 0–1 (18) Robin Mohlén, 0–2 (44) Joakim Hedqvist, hörna, 1–2 (45) Teemu Määttä, 1–3 (68) Emil Viklund, 1–4 (74) Joakim Hedqvist, 1–5 (80) Mikko Lukkarila, 2-5 (89) Jakob Jenefeldt, 2–6 (90+3) Emil Viklund, hörna.
Utvisningar, Sirius: 1×10 min.
Vänersborg: 1×10 min.
Hörnor: 11–10.
Domare: Keijo Hyvärinen.