Jenefeldt blir blåvit — klar för IFK: ”Väldigt kul”

,
Jakob Jenefeldt bandy, IFK Vänersborg

Jakob Jenefeldt byter ut Frillesås mot Vänersborg kommande säsong. 32-åringen har skrivit på för två säsonger i den blåvita tröjan.
— Det dök upp ett alternativ som jag tyckte var väldigt intressant, säger Jenefeldt till Bandyfeber.

Jakob Jenefeldt, närmast från Frillesås, är nästa förstärkning för IFK Vänersborg.
IFK Kungälv-fostrade Jenefeldt har de senaste två säsongerna haft Sjöaremossen som hemmaplan.
Nu blir det i stället Arena Vänersborg för 32-åringen.

Jakob Jenefeldt funderade både en och två gånger innan han bestämde sig.
En av lockelserna är möjligheten att träna och spela hemmamatcher under tak.

— Det är många faktorer som spelar in när man funderar på att byta klubb. Det första man tänker på är ju förutsättningarna med hallen. Sen har jag fått ett bra intryck av de personer jag pratat med i klubben och det känns som att de har en bra och trovärdig plan för att ta steg varje säsong, säger Jakob Jenefeldt.

Men att lämna Frillesås var inte smärtfritt.

— Det har varit jättesvårt. Det finns många mjuka faktorer som är fantastiska i Frillesås. Man har många personliga kopplingar i och kring laget som gör att det kändes väldigt vemodigt att ta beslutet. När jag bytt klubb tidigare så har tidpunkterna känts ganska naturliga men så var det nu. Det var helt enkelt att det dök upp ett alternativ som jag tyckte var väldigt intressant, säger Jenefeldt.

I IFK-miljön får han nu återse en del bekanta ansikten igen. Bland annat nyförvärvet Markus Kumpuoja, som han spelat med tidigare i Kungälv och Sirius. Målvakten Kimmo Kyllönen är en annan (Sirius).

— Givetvis underlättar det att det finns några bekanta ansikten i och runt laget. Jag ser dessutom en bra potential i laget som om vi får ihop det lite det lite bättre eller åtminstone fler matcher än förra året kan göra bra resultat, säger Jenefeldt.

Det är förhållandevis långt till kommande säsong. Jenefeldt har ändå hunnit samla lite tankar kring vinterns bandyfest.

— Först och främst ska det bli väldigt kul. Mina förhoppningar är att vi får ihop det bra och gör bra resultat. Det känns som att det finns alla möjligheter men det ska också spelas om det, säger han.

Vilken position han hamnar på är oklart men uppgifter som nämnts är ytterhalv eller mittfältare.
För Jenefeldt spelar det mindre roll även om han gärna spelar offensivt.

— Jag har inte träffat laget ännu så det är svårt säga vilken roll man får. Jag tänker att det är upp till tränarna och så rättar jag mig efter det men förhoppningen är att få spela ett ganska offensivt spel, oavsett position.

Mattias Bladh