Talangen fortsätter i Villa: ”Haft en otrolig utveckling”

,
Alexander Karlgren, Alexander Karlgren Villa, Villa Lidköping bandy, villa Lidköping

Ytterhalven Alexander Karlgren, 19, skriver nytt kontrakt med Villa. Det kommunicerade de regerande svenska mästarna på tisdagseftermiddagen.
— Det känns väldigt bra att skriva nytt kontrakt med Villa Lidköping och att få fortsätta träna och spela med det bästa laget i Sverige, säger Karlgren till klubbens hemsida.

Alexander Karlgren visade framfötterna rejält på ytterhalven i Villa den gångna säsongen när stjärnan Felix Pherson blev långtidsskadad.

Nu är det klart att den 19-årige ytterhalven fortsätter i klubben.

KakserviceANNONS

— Karlgren har varit med i herrtruppen, från och till, under ett antal säsonger. Det här var den första kontrakterade säsongen och jag tycker att han har haft en otrolig utveckling, säger Villas klubbdirektör Jonas Johansson till klubbens hemsida.

SM-final bandy, villa lidköping, aik bandy, bandy, bandyfinalen, SM-finalen 2021 bandy

Foto: Romus Ramström. Alexander Karlgren fick lyfta SM-pokalen med sitt Villa den gångna säsongen när laget besegrade AIK i finalen.

”Gjorde det fantastiskt”

— Initialt har han varit utlånad till Gripen, tränat och spelat där parallellt med oss här. Sedan så med takt att vi hade skador så kom Alexander in och gjorde det fantastiskt, varit med och bidraget genom sitt spel till det här guldet som herrarna spelade hem. Han har visat att han kan spela med ett stort mod och trygghet. Vi ser det som extremt spännande och intressant hur långt vi kan ta honom i sin utveckling. Mycket är såklart upp till honom, men också att Magnus (Muhrén) och Johan (Sixtensson) kan vrida ur det mesta av honom, tillsammans med laget.

Alexander Karlgren själv är nöjd över att det blir en fortsättning i moderklubben.

”Känns väldigt bra”

— Det känns väldigt bra att skriva nytt kontrakt med Villa Lidköping och att få fortsätta träna och spela med det bästa laget i Sverige. Jag tror också att kombinationen med Johan Sixtensson och Magnus Muhrén kommer vara grymt för min utveckling, säger han till klubbens hemsida.

Kontraktet är skrivet på två år.

Villas herrlag har i nuläget 16 kontrakterade spelare inför nästa säsong. Petter Björling och Theo Lewerin har utgående kontrakt.

Mattias Bladh