Kyllönen bakom två mål när Vänersborg vann

,
IFK Bollnäs, IFK Vänersborg, IFK Vänersborg bandy, Kimmo Kyllönen, bandy elitserien, elitserien bandy

Fullt rättvist. Så kan IFK Vänersborgs 6–1-seger mot Bollnäs beskrivas — där IFK-målvakten Kimmo Kyllönen låg bakom två (!) mål.
— Bollnäs stod väldigt högt upp i försvaret så det fanns läge att kasta nästan varje gång, säger Kyllönen till TTELA.

IFK tog ledningen i Arena Vänersborg i den 8:e minuten när målvakten Kimmo Kyllönen visade sin vassa kastarm. Bollen hamnade perfekt hos Lukas Forsström som sopren inte gjorde något misstag

Därefter var det IFK som skapade det mesta och bästa. 2–0 fixade Ilja Grachev och Emil Viklund noterades för 3–0-målet med åtta minuter kvar av halvleken.

Men det var inte helt nöjt i IFK-lägret så långt.

— Vi spelar bra, men vi är inte hundra i defensiven. Vi känner att vi är bättre än dem och då tar vi inte riktigt jobbet i försvaret ordentligt, säger IFK-tränaren Ari Holopainen till TTELA.

En minut och 24 sekunder in i andra akten satte Edvin Isaksson 4–0.
Bollnäs behövde desperat nästa mål och logiskt pressade man högre upp i banan.

I minut 78 var det likväl tack och god natt för hälsingelaget när Kimmo Kyllönen återigen kastade långt där Juho Liukkonen tog hand om bollen. Istället för att avsluta passade han till Ilja Grachev som bommade — men på målvaktsreturen satte Liukkonen 5–0.

— Bollnäs stod väldigt högt upp i försvaret så det fanns läge att kasta nästan varje gång jag hade bollen, jag vet inte vad de sysslade med, säger Kyllönen till TTELA.

Matchen slutade 6–1 där Jakob Jenefeldt fick sätta sexan i slutskedet.

IFK Vänersborg är efter fem spelade matcher på en fjärde plats i tabellen med sju inspelade poäng.

På onsdag möter IFK Broberg på bortais.

Mattias Bladh

Vänersborg–Bollnäs 6–1 (3–0)

Målen: 1–0 (8) Lukas Forsström (Kimmo Kyllönen), 2–0 (26) Ilja Grachev, 3–0 (37) Emil Viklund (Ilja Grachev), 4–0 (47) Edvin Isaksson (Ilja Grachev), 5–0 (78) Juho Liukkonen, 6–0 (88) Jakob Jenefeldt (Adam Blomster), 6–1 (89) Marcus Persson (Per Hellmyrs).