”Levde upp till förväntningarna”

,
Villa Lidköping bandy, villa bandy

Det firades rejält i Villa på söndagen efter cuptriumfen mot Västerås. De regerande svenska mästarna hade favorittrycket på sig i Svenska cupen och var återigen som bäst när det gäller.
— Det är klart att vi är nöjda. Vi kom hit som stora favoriter och levde upp till förväntningarna, säger Villastjärnan Matilda Svenler till Nya Lidköpings-Tidningen.

Det blev emellertid en målmässigt jämn final i ABB arena. Villa hamnade dessutom i ett 0–2-underläge efter drygt tio minuter på klockan.

Så långt var VSK bättre spelmässigt och ledningen var rättvis.

Gustafsson reducerade

Men Sanna Gustafssons reducering på straff tio minuter innan halvtidsvilan blev startskottet för Villas vändning.

— Det var viktigt. Målet gav oss energi. Vi var dåliga första 20-25 minuterna, men sedan tog vi över. Känslan var lite bättre i pausen, säger Villastjärnan Matilda Svenler till Nya Lidköpings-Tidningen.

Lagets store målskytt, Tilda Ström, satte två raka mål i inledningen av andra halvlek och de regerande mästarna hade initiativet.

ANNONS

VSK lyckades dock utjämna till 3–3 i den 56:e minuten genom Galina Mikhailova, som bäddade för en spännande sista halvtimme.

Hjälterollen fick Matilda Svenler iklä sig när hon satte 4–3 i matchminut 79 på passning av Tilda Ström.
Den återstående tiden hade Villa koll på läget och Lidköpingslaget kunde brista ut i jubel vid slutsignalen.

Ytterligare en titel för ett Villa, som vägrar förlora. Förra säsongen blev det 25 raka segrar, inräknat serie- och cupspel.

Frågan är då om sviten kommer fortsätta ett bra tag till?

Stark säsongsöppning

Klart är i vart fall att Villa är belåtet med att ha inlett säsongen på bästa möjliga vis.

— Det är klart att vi är nöjda. Vi kom hit som stora favoriter och levde upp till förväntningarna, säger Matilda Svenler.

Mattias Bladh