Nybergs ilska mot domarnivån i åttondelsfinalen: ”Tidernas billigaste straff”

,
Vetlanda, åttondelsfinalen, Tobias Nyberg

Vetlanda har spelat färdigt för säsongen. Detta efter förlust med 3–6 i andra mötet mot Motala i åttondelsfinalen. Efteråt var VBK-halven Tobias Nyberg märkbart missnöjd med domarnivån i matchen.
— Fick ingenting med oss, säger han till Bandyfeber.

Vetlanda fick lämna slutspelet direkt efter att Motala blivit för övermäktigt i åttondelsfinalen. I andra och avgörande mötet på lördagen blev det ånyo förlust mot östgötarna, trots hemmaplan.
Totalt blev det förlust med siffrorna 5–11 för VBK i åttondelsfinalen.

— Man är riktigt jävla besviken. Det är helt tomt just nu. Det tar slut så fort. Vi ville till kvartsfinal, säger ytterhalven Tobias Nyberg.

Tobias Nyberg menar att Vetlanda varit för svagt i de två matcherna och att alla insläppta mål på hörnor i både mötena satte smålänningarna i en jobbig sits.

— De känns hetare än oss för stunden. Gör mål på 6–7 hörnor totalt sett över båda matcherna och det är psykologiskt jäkligt jobbigt, säger han.

Nyberg ger samtidigt en salva till domarnivån i åttondelen.

— Känns som vi fick kämpa och slita, men fick ingenting med oss. I Motala gjorde de mål på hög klubba medan vi fick ett bortdömt mål helt horribelt.

— I dag fick de tidernas billigaste straff när vi hade ledningen med 3–2 och bara behövde göra två mål till. I stället behövde vi göra fyra och då öppnade det upp sig och de kunde kliva ifrån, säger Nyberg.

Är domarnivån i elitserien ojämn?

— Nja, jag vet inte. Tycker det har varit rätt bra nivå på domarna i serien under våra matcher. Bara nu i åttondelen det har varit väldigt motigt. Men det är inte på det vi förlorar mot Motala. De var hetare än oss och förtjänar att spela kvartsfinal.

 Mattias Bladh

–Åttondelsfinal 1–

VetlandaMotala 36 (22)

Målen: 0–1 (6) Elias Gillgren, hörna, 1–1 (23) Tobias Nyberg, 2–1 (37) Emil Fedorov, 2–2 (45+1) Jonas Enander, 3–2 (66) Emil Fedorov, 3–3 (72) Johan Thorsson, straff, 3–4 (83) Albin Rohlén, 3–5 (87) Elias Gillgren, 3–6 (90) Philip Florén.
Hörnor: 14–9.
Utv, Vetlanda 1x10min, Motala 2×10.
Domare: Jonas Kandell.
Publik: 1 169.