Så gick det i Svenska cupen på lördagen – uddamålsseger för Bollnäs

, , , ,
IFK Vänersborg, bandy, svenska cupen bandy, Frillesås bandy, Bollnäs bandy, Sandviken bandy

Frillesås tog en knapp seger borta mot Vänersborg och Bollnäs drog längsta strået hemma mot Sandviken. Häng på Bandyfeber för en sammanställning från gruppspelsmatcherna i Svenska cupen på lördagen.

Frillesås svarade för en mäktig vändning i bortamötet med Vänersborg. Efter 1-1 i halvtid tog sedermera IFK också ledningen via Adam Löf i 55:e minuten.

Hemmalagets sköra ledning stod sig länge, men med drygt en kvart kvar fixade Johan Karlsson 2–2. Ett resultat som såg ut att stå sig – när gästernas Fredrik Johansson pangade in matchavgörande 3–2 på hörna på tilläggstid.

***

Bollnäs rivstartade i drabbningen hemma mot Sandviken. Inte ens åtta minuter på klockan innan Bollnäs hade kopplat greppet med 2-0.

SAIK vred dock tillbaka målmässigt. I matchminut 27 skickade Eric Hagberg in 1-2-reduceringen och Hannes Edlund kvitterade till 2-2 via straffpunkten mindre än tio minuter senare.

Lagen följdes åt sista 45. Med drygt en halvtimme kvar att spela hade Bollnäs en skör 4-3-ledning att gå på. Symptomatiskt för matchen kom också 4-4 när SAIK-kaptenen Daniel Berlin satte en högerhörna i matchminut 84.

Bollnäs replikerade dock omgående genom storstjärnan Erik Petterssons 5-4-mål minuten senare. Ett mål som visade sig räcka för att ta hem segern.

På söndagen väntar ytterligare två gruppspelsmatcher i Svenska cupen. I norrgruppen möts Sirius och Broberg i Recoverhallen och i södergruppen drabbar Villa och Vetlanda samman i Sparbanken Lidköping arena.

Vänersborg–Frillesås 2–3 (1–1)

Målen: 0-1 (20) Tero Liimatainen, 1-1 (45) Adam Viklund (Adam Löf), 2-1 (55) Adam Löf (Adam Viklund, 2-2 (76) Johan Karlsson, 2-3 (90+1) Fredrik Johansson, hörna.
Hörnor: 9-10.
Utv, IFK: 1×10. FBK: 1×10.
Domare: Niclas Schultz.
Publik: 273.

***

Bollnäs–Sandviken 5-4 (2–2)

Målen: 1-0 (5) Denis Sadakov (Erik Pettersson), 2-0 (8) Erik Pettersson (Kasper Sandgren), 2-1 (27) Eric Hagberg (Daniel Berlin), 2-2 (33) Hannes Edlund, straff, 3-2 (53) Denis Sadakov, hörna, 3-3 (58) Fredrik Nordby (Daniel Berlin), 4-3 (63) Kasper Sandgren (Erik Pettersson), 4-4 (84) Daniel Berlin, hörna, 5-4 (85) Erik Pettersson (Kasper Sandgren).
Hörnor: 15-8.
Utv, Bollnäs: 1×10. SAIK: 1×10.
Domare: Ulrik Bergman.
Publik: 983.

• Så spelas Svenska cupen

Samtliga 14 elitserielag delas in i två geografiska sjulagsgrupper som möts i enkelmöten. Totalt sex matcher (tre hemma/tre borta).

Ettan och tvåan i respektive grupp går vidare till slutspelet i Lidköping (14-15 oktober) där semifinaler och final spelas.

* Matcherna spelas 2×45 minuter.

Norrgruppen: Bollnäs, Broberg, Edsbyn, Rättvik, Sirius, Sandviken och Västerås.

Spelade matcher: Edsbyn-Bollnäs 4-2, Broberg-Västerås 2-6, Bollnäs-Sirius 5-5 (Sirius tog hem efterföljande straffläggning), Västerås-Rättvik 8-1, Sirius-Sandviken 7-2, Broberg-Edsbyn 3-2, Bollnäs-Sandviken 5-4.

Södergruppen: Villa, Frillesås, Gripen, Hammarby, Motala, Vänersborg och Vetlanda, Vänersborg-Frillesås

Spelade matcher: Frillesås-Hammarby 2-4, Vänersborg-Gripen 4-4, Frillesås-Villa 3-6, Hammarby-Vetlanda 1-3, Villa-Motala 7-4, Vänersborg-Frillesås 2-3.