Uddamålsseger för Vetlanda som besegrade Örebro

,
Vetlanda bandy, VBK bandy, Emil Fedorov, Vetlanda Örebro bandy

Vetlanda vann träningsmatchen hemma mot elitserienykomlingen Örebro med 6–5. Trots segern var lagets anfallare, Emil Fedorov, inte helt nöjd med spelet.
— Ja, jag tycker inte riktigt vi fick till det idag, säger han till Bandyfeber.

Efter en blandad insats i Svenska cupen (tre förluster) förra helgen studsade Vetlanda tillbaka i vinnarspåret när Örebro besegrades med uddamålet på lördagseftermiddagen.

Det blev dock ingen enkel resa mot elitserienykomlingen.

— Ja, jag tycker att vi inte riktigt fick till det idag (läs: lördag). I första halvlek får vi vara nöjda med 2–2, i andra halvlek är det bättre från vårt håll, säger VBK-anfallaren Emil Fedorov.

KakserviceANNONS

Vetlanda fick ändå en bra start och hade 2–0 efter mål av Filip Bringe och Emil Nordström.
Örebro replikerade dock två gånger om innan halvtidsvilan.

Vetlanda fick en pangstart sista 45 när Philip Lennartsson hittade rätt på en hörna för att sedan göra 4–2 via Joakim Andersson i den 56:e minuten.

— Tycker vi var lite lugnare med boll och gjorde mer rätta sakerna. Sen hade vi lite dippar i andra också och Örebro är effektiva på de lägen de skapade.

Visst, VBK gjorde såväl 5–3 och 6–4 men gästerna lät aldrig hemmalaget gå ifrån med mer än två bollar.
I matchminut 89 reducerade också ÖSK till 5–6 vilket innebar lite nervkittlande sista minuter.

Defensiven i fokus

Vetlanda hade inför matchen pratat mycket om att vässa till defensiven. Det kanske inte höll hela vägen, men Emil Fedorov såg ända ljuspunkter på den fronten.

— Jag tycker att vi gjorde det riktigt bra i Svenska cupen, inte kanske mot Villa men mot Edsbyn och Västerås. Idag tycker jag vi stundtals fick till det riktigt bra, men sen kom det stunder som det var mindre bra. Ändå helt okej insats, de gör ju mål på två hörnor och en straff.

Emil Fedorov blev själv mål- och poänglös och var tämligen självkritisk efteråt.

— Måste spela bättre än vad jag gjort hittills. Tur det finns lite tid i alla fall innan serien startar, säger han.

Vilket är den 29 oktober då Vetlanda spelar borta mot Tellus i elitseriepremiären.
Så tid finns för laget att spela ihop sig inför vinterns bandyfest.

— Vi ska slipa på våra grejer vi vill jobba med så att vi får med oss något bra från varje match i alla fall, säger Fedorov.

Mattias Bladh 

Vetlanda–Örebro 6–5 (2–2)

Målen: 1–0 (6) Filip Bringe (Jonathan Svensson), 2–0 (25) Emil Nordström (Olle Berglund), 2–1 (32) Robin Folkesson (Anton Engström), 2–2 (45) Victor Janers, hörna, 3–2 (47) Philip Lennartsson, hörna, 4–2 (56) Joakim Andersson (Eetu Peuhkuri), 4–3 (64) Filip Bergman (Simon Hagström), 5–3 (72) Santtu Nurmi, hörna, 5–4 (75) Anton Engström, straff, 6–4 (84) Filip Bringe, 6–5 (89) Sebastian Eriksson (Martin Flodström), hörna.
Hörnor: 8–6.
Utv, Vetlanda: 2×10. Örebro:-
Domare: Jakob Sulasalmi.
Publik: 136.