Vänersborg tog hem första ronden i åttondelsfinalen: ”Bra bortamatch”

,
IFK Vänersborg, Vänersborg, åttondelsfinalen, åttondelsfinal, Joakim Hedqvist

IFK Vänersborg har satt sig i förarsätet i åttondelsfinalen mot Broberg. Detta efter seger med 3–2 i första ronden.
— Spelmässigt så tycker jag vi gjorde en okej match, säger IFK-anfallaren Joakim Hedqvist till Bandyfeber.

Vänersborg har kopplat greppet i åttondelsfinalen mot Broberg. Uddamålsvinsten på torsdagskvällen i Helsingehus Arena var knapp, men vad spelar det för roll när IFK nu leder matchserien inför avgörandet på lördag.

IFK-anfallaren Jocke Hedqvist var förstås belåten, med all rätt, när domare Niclas Skog blåste av drabbningen.

— Jag tycker att vi genomförde en bra bortamatch. Så är nöjd över lagets prestation, säger han.

Och som siffrorna antyder blev det en riktig kamp mellan två jämna lag för dagen. Att det är slutspelstider gick inte att ta miste på.

— Ja, det var en riktig slutspelsmatch! Spelmässigt så tycker jag vi gjorde en okej match. Vi missade ju en del lägen också, säger Joakim Hedqvist.

Målsnålt första 45, som slutade 1–1. I den 51:a minuten kom ledningsmålet för gästerna när Olle Berglund snyggt satte 2–1 bakom en chanslös Henrik Rehnvall.
Hemmalaget kvitterade nio minuter senare, men i 69:e minuten kom det matchavgörandet målet.

Felix Callander var sist på bollen efter ett inspel från kanten där Henrik Rehnvall gjorde ett mindre lyckat ingripande.
Målet gav IFK en ”boost” och trots en hel del tid kvar att spela höll Vänersborg undan.

— Tycker vi spelade av matchen på ett bra sätt utan att släppa till några farligheter, säger Hedqvist.

Därmed är det Vänersborg som har ett knappt övertag inför returen i Arena Vänersborg på lördag.

Ni har satt er i ett bra läge — blir det kvartsfinal för IFK?

— Vi har bara tagit ledningen ännu. 90 minuter kvar och det kommer bli tufft. Men vi siktar ju på att gå vidare.

I Broberg var det desto mer besviket efter matchen. Inte minst hos Robin Redin.

— Det känns surt att förlora men vi är hoppfulla om att vi fortfarande har en bra chans att gå vidare, säger han.

Men fortfarande finns en stor optimism hos Söderhamnslaget.

— Vi kommer fortsätta med vårt spel och tro på det. Ett mål är ingenting i bandy, åker vi ner och gör en bra prestation så har vi goda chanser att vinna matchen, säger Redin.

Mattias Bladh

–Åttondelsfinal 2–

Broberg–Vänersborg 2–3 (1–1)

Målen: 0–1 (23) Juho Liukkonen, hörna, 1–1 (41) Martin Söderberg, straff, 1–2 (51) Olle Berglund, 2–2 (60) Joel Edling, 2–3 (69) Felix Callander.
Hörnor: 10–3.
Utv, Broberg: 4×10. IFK: 4×10.
Domare: Niclas Skog.