Villa har kopplat greppet om semifinalen: ”Vi är bättre rakt över”

,
villa Lidköping, villa Lidköping bandy, bandy, bandy elitserien, Villa SAIK semifinal, SAIK Villa bandy

Villa har skaffat sig två matchbollar efter 9–2-segern mot SAIK i tredje semifinalmötet.
— Tycker vi är bättre rakt över även om Saik självklart äger mer boll vissa stunder, säger Villatränaren Johan Sixtensson till Bandyfeber.

På söndagseftermiddagen återupptogs semifinalen mellan Villa och SAIK efter covid-19-kaoset som härjat i båda lagen. På förhand var det så klart osäkert hur bra spelarna skulle kunna prestera med tanke på de förutsättningarna.

I Villas fall såg det inte hundra ut, givetvis, och inte heller i SAIK.
Men Villa var tillräckligt bra för att ta en i slutändan komfortabel seger.

— Ja, jag tycker båda lagen gör det bra efter förutsättningarna. Tycker vi är bättre rakt över även om Saik självklart äger mer boll vissa stunder. Det är de ju erkänt bra på, säger Villatränaren Johan Sixtensson

Vad är du mest nöjd med?

— Nä, men att vi driver på varandra i alla lägen och sprider mycket plus trots lite småmissar här och där, vilket inte är så konstigt att det blir efter ett sånt här uppehåll. Att vi spelar på många spelare offensivt och hjälper varandra och uppträder uppoffrande för varandra i defensiven.

Villa hade 3–1 i halvtid men svarade för rena målexplosionen i andra.

Berlin kritisk till match

Notervärt är att SAIK:s lagkapten, Daniel Berlin, efteråt ansåg att matchen aldrig borde ha spelats.
Berlin vill inte ha bäst av fem matcher utan en enda avgörande match.

— Det är inte hälsosamt att spela tre matcher på en vecka med tanke på vad som har hänt, säger han till Nya Lidköpings-Tidningen.

Johan Sixtensson ger inte mycket för Berlins synpunkter.

— Jag lägger ingen energi alls i vad han eller någon i Saik tycker. Mig veterligen gick vi in i detta med helt lika förutsättningar och vi försöker bara spela slutspel nu.

Lidköpingslaget har nu 2–1 i matcher. På tisdag spelas fjärde semifinalen i Söderhamn och Helsingehus arena (Göransson arena används just nu som vaccinationscenter)

Mattias Bladh

– SM-semifinal 3:5 –
Villa-Sandviken 9-2 (3-1)

Målen: 1-0 (5) Alexander Karlgren, 2-0 (21) Tim Persson, 3-0 (29) Jesper Eriksson, 3-1 (31) Dennis Henriksen,hörna, 4-1 (52) Tim Persson, 4-2 (55) Daniel Berlin, hörna, 5-2 (68) Joel Broberg, 6-2 (77) Christoffer Edlund, hörna, 7-2 (83) Joel Broberg, 8-2 (86) Alexander Härndahl, 9-2 (90) Alexander Härndahl.
Hörnor: 7-9.
Utv, Villa: 2×10, 1×5. Sandviken: 2×10.
Domare: Jonas Kandell.