Villa har kopplat greppet om semifinalen

,
elitserien bandy, bandy elitserien, bandy slutspel, Vetlanda villa, bandy slutspel, villa bandy, villa Vetlanda semifinal, villa Lidköping

Villa har kopplat ett rejält grepp i semifinalen mot Vetlanda. Detta via bortaseger med 7–6 efter en rafflande förlängning.

Vetlanda fick annars en pangstart när Emil Fedorov stötte in ledningsmålet från nära håll men Villa kunde vända på steken helt på bara några minuter.

Johan Löfstedt prickade in kvitteringsmålet från vänstervinkel och Felix Pherson satte sedan sedan 2–1 till gästerna från en ytterst snäv högervinkel.

Vetlanda var knappast ofarligt och hotade med snabba omställningar gång på gång. Kvitteringen kom så småningom via Rauan Issaliyev efter en tilltrasslad hörnsituation.

Villa skulle dock återta ledningen i den 35:e minuten. Detta när Tim Persson frispelades och överlistade Topi Peuhkuri. Villa följde upp med att göra 4–2 i den 40:e minuten via notoriske målskytten Christoffer Edlund.

Spännande inför andra

Men innan halvtid fick Vetlanda in reduceringen till 4–3 när Filip Bringe krutade in en hörna.

Med andra ord var det bäddat för ett kommande drama i andra halvlek.

Och Villa fick en smakstart sista 45 när Johan Löfstedt serverade sin tredje assist i matchen när han hittade Christoffer Edlund, som nätade till 5–3.

Villa tog sedan över spelet men det var Vetlanda som gjorde nästa mål via Emil Fedorov i den 68:e minuten.

Rafflande förlängning

Och kvitteringen låg i luften sedan Villa dragit på sig en utvisning. Och 5–5 skulle komma om än lite senare via Vladimir In-fa-lin i den 80:e minuten, vilket gav en spännande avslutning på matchen.

Det kunde gått hur som helst sett till hur spelet utvecklade sig i slutskedet. Johan Löfstedt såg ut att bli matchhjälte när han skickade in 6–5 på hörna i den 90:e matchminuten.

Vetlanda och Vladimir In-fa-lin ville annat och 6–6 var ett faktum i 92:a minuten, vilket var resultatet efter ordinarie matchtid.

Förlängningen såg ut att bli mållös och till en kommande straffläggning – men i 108:e (!) minuten blev Martin Karlsson stor matchhjälte och därmed har Villa 2–0 i matcher i semifinalserien.

Vetlanda–Villa 6–6 (3–4) 6–7 e. förlängning • Semifinal 2:5

Målen: 1-0 (1) Emil Fedorov (Albin Renholm), 1-1 (3) Johan Löfstedt (Gustav Friman), 1-2 (5) Felix Pherson (Johan Löfstedt), 2-2 Rauan Issaliyev, hörna, 2-3 (35) Tim Persson (Tobias Augustsson), 2-4 (40)Christoffer Edlund (Johan Löfstedt), 3-4 (42) Filip Bringe, hörna, 3-5 (50) Christoffer Edlund (Johan Löfstedt), 4-5 (68) Emil Fedorov (Joakim Carlström), 5-5 (80) Vladimir In-fa-lin (Pontus Blomberg), 5-6 (90) Johan Löfstedt (Felix Pherson), 6-6 (90+2) Vladimir In-fa-lin (Pontus Blomberg), 6-7 (108) Martin Karlsson (Gustav Friman).
Hörnor: 11-12.
Utv, Vetlanda: 1×10. Villa: 2×10.
Domare: Mikael Hillerius.
Publik: 1 918.

Villa leder med 2-0 i matcher.