Villa klart för SM-final – slog ut Vetlanda

,
Villa Vetlanda semifinal, villa bandy, bandy elitserien, bandy slutspel, villa Lidköping bandy

Villa är klart för sin sjätte raka SM-final. Detta efter seger med hela 10–5 mot Vetlanda i tredje semifinalmatchen på torsdagskvällen.

Villa fick en drömstart inför 4 212 åskådare i Sparbanken Lidköping arena. Man hade 2–0 redan efter drygt sex minuter. Först pangade Martin Hammarberg in en hörna följt av Johan Löfstedts praktträff ur högervinkel i bortre krysset.

Villa fortsatte ösa på och Martin Hammarberg hittade ånyo rätt på en hörna i den 13:e minuten, vilket tvingade Vetlanda till en timeout.

Villa var ytterst nära att göra ytterligare ett mål, men Vetlanda fick till en nödvändig reducering genom Emil Fedorov och gästerna var också på vippen att klättra ännu närmre med ett par heta lägen.

Edlund ”målade”

I stället kunde göra 4–1 i den 23:e minuten via Christoffer Edlund, som dundrade in bollen i vänsterläge.

Vetlanda behövde nästa mål men det var Villa, som hittade nätet efter att Tim Persson hållit sig framme i en rörig situation i straffområdet.

Villa hade flera lägen att göra sexan men Vetlanda reducerade till 5–2 via Rauan Issaliyev.

Resultatet såg ut att stå sig till halvtid men 6–2 var ett faktum när Felix Pherson, efter fint förarbete av Christoffer Edlund, blev helt ren och rundade Topi Peuhkuri i VBK-målet med mindre än minuten kvar.

VBK bommade straff

Vetlanda behövde nästa mål och hade ett gyllene läge när man tilldömdes en straff tidigt i andra halvlek efter August Ljungs soloaktion. Men Rauan Issaliyevs straff var tyvärr, för Vetlandas del, modell svag.

I stället vispade Joel Broberg in blytunga 7–2 i nättaket och i det läget talade allt för att matchen i praktiken var över.

Om den inte var det då så var det definitivt över i 58:e minuten när Tim Persson serverades öppet mål efter Felix Phersons framkant på högerkanten.

Tim Pherson ordnade även 9–2, återigen assisterad av Felix Pherson i minut 72 innan Vetlanda kunde göra sitt tredje mål kort därpå via August Ljung, som var en av Vetlandas bättre spelare för dagen.

Villa gjorde tvåsiffrigt

Villa ordnade sedan 10–3 via Joel Broberg och frågan var hur många mål det skulle bli till i matchen.

Vetlanda gjorde nästa mål när Emil Fedorov reducerade till 10–4 i den 85:e minuten innan Rauan Issaliyev fastställde slutresultatet till 10–5 på slutet.

Villa tar därmed hem matchserien med 3–0 i matcher. I SM-finalen möter man antingen Västerås eller Edsbyn.

Villa–Vetlanda 10–5 (6–2) • Semifinal 3:5

Målen: 1-0 (5) Martin Hammarberg, hörna, 2-0 (7) Johan Löfstedt (Erik Säfström), 3-1 (17) Emil Fedorov, 4-1 (23) Christoffer Edlund (Felix Pherson), 5-1 (32) Tim Persson (Joel Broberg), 5-2 (37) Rauan Issaliyev, 6-2 (45+3) Felix Pherson (Christoffer Edlund), 7-2 (50) Joel Broberg (Martin Karlsson), 8-2 (58) Tim Persson (Felix Pherson), 9-2 (72) Tim Persson (Felix Pherson), 9-3 (75) August Ljung (Axel Ekholm), 10-3 (78) Joel Broberg (Martin Karlsson), 10-4 (85) Emil Fedorov, 10-5 (90) Rauan Issaliyev.