Villa kvitterade i semifinalen — så var matchen

,
Villa bandy, Villa Lidköping, Villa SAIK, Villa Sandviken, bandy elitserien, semifinalen

Det satt hårt inne. Men Villa lyckades vinna med 4–3 i andra semifinalmötet borta mot SAIK på tisdagskvällen.

Villa, med Christoffer Edlund tillbaka i laget, tog en tidning ledning när man skaffade sig ett två mot ett-läge där Martin Karlsson sidledspassade till Tim Persson som fick öppet mål. SAIK skulle dock replikera på hörna i den åttonde minuten via Dennis Henriksen.

Det fortsatte vara tätt och Villa ägde mest boll men skapade inte några större farligheter. I stället kunde Oscar Stadin sätta 2–1 efter drygt en kvar. Detta efter en vass omställning där Stadin frispelades helt sopren på vänsterkanten och inte gjorden något misstag i friläget mot Jesper Thimfors.

SAIK kändes så långt som det något hetare laget, kom lite lättare till i sista tredjedelen med kortare anfall. Villa var å andra sidan inte helt uddlöst, hade större delen av bollinnehavet men hade dålig fart på skridskorna överlag.
Därför kändes det något ologiskt när Villas Joel Broberg kvitterade till 2–2, efter Joel Othén släppt en retur, fyra minuter från halvtidsvilan.

Lyckosamma Villa-minuter

En och en halv minut senare tog Villa även ledningen med 3–2 när Johan Löfstedt får på en riktig kanonträff utifrån.
Minst sagt några lyckosamma minuter för gästerna. Fler mål bjöds det inte på första 45.

Villa spelade därefter disciplinerat och tummade inte på defensiven. SAIK tog över mer av bollinnehavet i andra halvlek men kom inte riktigt till några superlägen. Men med drygt en kvart kvar fick Linus Forslund läget från vänster, tog sig in i straffområdet och överlistade Thimfors i Villas mål.

Därmed var det upplagt för en riktig rysare med 3–3 på tavlan. Nästa mål blev förstås hyperviktigt och det var gästerna som gjorde det när Tim Persson stötte in 4–3 vid bortre stolpen efter Johan Löfstedts passning från vänsterkanten.

Resultatet stod sig till slutsignalen och därmed står det 1–1 i matcher i semifinalen.

* Artikeln uppdateras.

– SM-semifinal 2:5 –
Villa-Sandviken 3–4 (2–3)
Målen: 0–1 (4) Tim Persson (Martin Karlsson), 1–1 (7) Dennis Henriksen, hörna, 2–1 (16) Oscar Stadin (Linus Forslund), 2–2 (41) Joel Broberg, 2–3 (42) Johan Löfstedt (Joel Broberg), 3–3 (75) Linus Forslund (Rasmus Forslund).