,
Villa gripen bandy, villa bandy, villa Lidköping, bandy, bandy elitserien

Svängigt och dramatiskt värre. Och till slut delad pott mellan Villa och Gripen i ett minst sagt händelserikt derby, där Lidköpingslaget tappade en tvåmålsledning i slutminuterna.

Underhållningen gick knappast att klaga på när Villa tog emot Gripen på fredagskvällen.

För Villas del blev det dock ett tungt poängtapp då man tappade 7–5 till 7–7 när det bara återstod några minuter av matchen.

Villa dominerade annars stort i första halvlek och ledningsmålet kom på hörna genom Tobias Augustsson. Drygt två minuter senare satte Joel Broberg 2–0 och inte långt därefter kom trean via Martin Andreasson på hörna.

Nilssons första elitseriemål

I matchminut 33 serverade Joel Broberg kollega Gustaf Nilsson vid bortre stolpen, som satte 4-0. Notervärt är att det var 17-årige Gustaf Nilssons första mål i elitserien.

Gripen skulle dock få till en reducering innan halvtid när William Arvidsson snyggt styrde in 4-1.

Och i andra halvlek blev det alltså en smått galen matchutveckling. Gripen lyckades nämligen reducera två gånger om och då hade det inte ens gått tio minuter.

Värre skulle det bli för Villa när Gripen även fick in kvitteringen till 4–4 genom ex-Villaiten Johan Esplund.

Men efter Villas efterföljande timeout kunde hemmalaget ånyo gå upp i ledning och tämligen omgående kom både 5–4 och 6–4.

Avgjort? Nej, det här blev en batalj ända in till slutsignalen ljöd.

Rysaravslutning

Gripen, som spelade upp sig ordentligt i andra halvlek, spelade fartfyllt och gav sig aldrig. Gästernas Saku Hämäläinen prickade in 6–5, vilket bäddade för en rysaravslutning.

Villas skyttekung Christoffer Edlunds såg med sitt 7–5-mål på hörna ut att till slut stänga matchen, men så blev det alltså inte.

Är Villa, som tidigare under säsongen stormat fram med idel segrar, nu i en liten svacka efter att ”bara” tagit fem poäng på de fyra senaste matcherna?

Villaförsvararen Martin Andreasson, 37, medger till Nya Lidköpings-Tidningen efter mötet med Gripen att så är fallet.

– En liten, men nu har vi läge att ta oss ur den. Det positiva är att vi är svåra att slå, även när det inte känns så bra. Det är inte många lag som inte förlorar i en formsvacka.

Behåller serieledningen

Villa är alltjämt serieledare i elitserien på 37 poäng. Tvåan Västerås, som har en match mindre spelad än Villa, är just nu fem pinnar bakom.

Efter lördagens elitseriematcher väntar ett två veckor långt uppehåll i seriespelet.

Mattias Bladh

Villa-Gripen 7-7 (4-1)

Målen: 1-0 (11) Tobias Augustsson, hörna, 2-0 (13) Joel Broberg, 3-0 (17) Martin Andreasson, hörna, 4-0 33) Gustaf Nilsson, 4-1 (39) William Arvidsson, 4-2 (50) Artem Savelyev, hörna, 4-3 (55) Philip Larsson, hörna, 4-4 (64) Johan Esplund, 5-4 (68) Joel Broberg, 6-4 (70) Johan Löfstedt, 6-5 (85) Saku Hämäläinen, 7-5 (88) Christoffer Edlund, hörna, 7-6 (90+1) Filip Lydén, 7-7 (90+2) Felix Callander.
Hörnor: 14-14 (7-7).
Utv, Villa: 1×10. Gripen: 2×10.
Domare: Anders Berg.
Publik: 3 188.